Szymon J Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Czołem, Jakiś czas temu popełniłem Tigera ze Zvezdy, kto był w Poznaniu pewnie widział. Nie podobał mi się więc pod wpływem magii świąt dostał nowe wcielenie: Pozdrawiam, Szymon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Szczepan Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Bardzo ładny. A śnieg z czego robiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 jak na skalę 1/72 to całkiem fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 jak na skalę 1/72 to całkiem fajnie A co to znaczy ? Skala 1:72 jest jakaś "specjalna" ? Albo coś jest "fajne" albo nie jest, albo jest dobrze i estetycznie wykonane albo nie i skala nie ma tu nic do rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Hiwis, generalnie i mi się wydaje, że mniejsza skala wymusza większej dokładności czy też staranności aby to wyglądało. Niemniej jednak zgadzam się, że w każdej skali te same umiejętności czys taranność wykonania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 wg. mnie w mniejszej skali trudniej wykonać pewne rzeczy niż w skali 1/35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Jedne trudniej inne łatwiej ;) Ale cytowane stwierdzenie wg mnie można interpretować : - "Tak w ogóle to jest do D... ale jak na "72" to już ujdzie" - "Ogólnie to modele w "72" są wykonane do D... ale ten jest wyjątkowo fajny" ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 to twoje zdanie./ Moje jest takie i tyle. filozof. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon J Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 Bardzo ładny. A śnieg z czego robiłeś? Śnieg jest z sody oczyszczonej na wikolu, większe zaspy z gipsu a na to dopiero soda z wikolem. btw. Też ogólnie mam problem z interpretacją stwierdzenia "jak na taką skale to spoko", ale przyjmuję wersję "Nie lubię tej skali ale ten model w sumie wygląda spoko i nie wypala oczu jak się go ogląda" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Każda skala ma swoje wady i zalety. Ja przeskoczyłem właśnie na tą ze względu na miejsce. Model ten widziałem już na FB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts