Szymon J Napisano 10 Grudnia 2016 Napisano 10 Grudnia 2016 Czołem, Jakiś czas temu popełniłem Tigera ze Zvezdy, kto był w Poznaniu pewnie widział. Nie podobał mi się więc pod wpływem magii świąt dostał nowe wcielenie: Pozdrawiam, Szymon Cytuj
Pan_Szczepan Napisano 10 Grudnia 2016 Napisano 10 Grudnia 2016 Bardzo ładny. A śnieg z czego robiłeś? Cytuj
hiwis Napisano 11 Grudnia 2016 Napisano 11 Grudnia 2016 jak na skalę 1/72 to całkiem fajnie A co to znaczy ? Skala 1:72 jest jakaś "specjalna" ? Albo coś jest "fajne" albo nie jest, albo jest dobrze i estetycznie wykonane albo nie i skala nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj
enten Napisano 11 Grudnia 2016 Napisano 11 Grudnia 2016 Hiwis, generalnie i mi się wydaje, że mniejsza skala wymusza większej dokładności czy też staranności aby to wyglądało. Niemniej jednak zgadzam się, że w każdej skali te same umiejętności czys taranność wykonania. Cytuj
pedzelek Napisano 11 Grudnia 2016 Napisano 11 Grudnia 2016 wg. mnie w mniejszej skali trudniej wykonać pewne rzeczy niż w skali 1/35 Cytuj
hiwis Napisano 12 Grudnia 2016 Napisano 12 Grudnia 2016 Jedne trudniej inne łatwiej ;) Ale cytowane stwierdzenie wg mnie można interpretować : - "Tak w ogóle to jest do D... ale jak na "72" to już ujdzie" - "Ogólnie to modele w "72" są wykonane do D... ale ten jest wyjątkowo fajny" ;) Cytuj
pedzelek Napisano 12 Grudnia 2016 Napisano 12 Grudnia 2016 to twoje zdanie./ Moje jest takie i tyle. filozof. Cytuj
Szymon J Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Napisano 14 Grudnia 2016 Bardzo ładny. A śnieg z czego robiłeś? Śnieg jest z sody oczyszczonej na wikolu, większe zaspy z gipsu a na to dopiero soda z wikolem. btw. Też ogólnie mam problem z interpretacją stwierdzenia "jak na taką skale to spoko", ale przyjmuję wersję "Nie lubię tej skali ale ten model w sumie wygląda spoko i nie wypala oczu jak się go ogląda" Cytuj
jonathan Napisano 15 Grudnia 2016 Napisano 15 Grudnia 2016 Każda skala ma swoje wady i zalety. Ja przeskoczyłem właśnie na tą ze względu na miejsce. Model ten widziałem już na FB Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi