irlandczyk85 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Witam ponownie i panie.Jako iż Merc odpoczywa do nastepnego etapu postanowiłem ruszyć z nowym warsztatem. Fordzik revellowski z 1937 roku wpadł mi na celownik. Kilka dni temu oglądałem StarTreka i pojawiła się zajawka na coś gwiezdengo. Buda nie jest w całości postanowiłem poskładać ją tak że po malowaniu ją rozłożę. Pierwsze koty za płoty: Prace z malowanie będą trwać. Pokazałem to co zrobiłem na chwilę obecną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Galaktyczny Ford..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 W pierwszej chwili myślałem, że testowałeś nowe aero Teraz widzę, że masz zapędy podobne do Messer'a. Będę obserwował, nie bez ciekawości co z tego wyjdzie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Bardzo ciekawy projekt jeszcze takiego nie widziałem, czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 Dziękuję. Ale mam mieszane uczucia. Brakuje głębi w malowaniu. Muszę niektóre miejsca rozjaśnić a niektóre przyciemniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Czołem. Mogłem go widzieć na FB? Na początku były płomienie i inne czaszki? Czy coś pomyliłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2016 Czołem. Mogłem go widzieć na FB? Na początku były płomienie i inne czaszki? Czy coś pomyliłem?Tamten to był Mercury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Mercury coraz bliżej końca. Jakaś drobnica została. Niedługo koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Ogólnie ciekawy pomysł - ale to co przy mercurym - za duże. Staraj się robić najmniejsze szablony jakie potrafisz. Druga sprawa to strumień farby - zdejmij osłonę iglicy i maluj bez niej ( nie będzie pluło farbą). Nie wiem jakie masz aero ale jak chcesz malować grafiki na modelach to dysze 0,2mm to max, ideałem było by 0,15mmm z Infinity H&S ale nie jest to konieczne ( sam mam przerobioną dyszę 0,2 na 0,15mm ). Działaj dalej Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 ........( sam mam przerobioną dyszę 0,2 na 0,15mm ). ........ Możesz coś więcej o tym napisać ? Ta dysza jest przerobiona, czy wymieniona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Ogólnie ciekawy pomysł - ale to co przy mercurym - za duże. Staraj się robić najmniejsze szablony jakie potrafisz. Druga sprawa to strumień farby - zdejmij osłonę iglicy i maluj bez niej ( nie będzie pluło farbą). Nie wiem jakie masz aero ale jak chcesz malować grafiki na modelach to dysze 0,2mm to max, ideałem było by 0,15mmm z Infinity H&S ale nie jest to konieczne ( sam mam przerobioną dyszę 0,2 na 0,15mm ). Działaj dalej Pozdrawiam Messer Aerograf tamiya z regulacją plamki. Jak zdejmiesz osłonki to farba bulgocze i nic nie leci. Niewiem czemu tak się dzieje. Dzięki za podpowiedź Master. Doświadczenie z aero mam .może nie gigantyczne ale staram się uczyć. Mercury już tak zostanie. Odpuszczam. W planach mam inny pojazd z płomieniami w kolorze zielonym więc będzie trzeba się postarać. Widziałem twoje płomienie na ciężarówce. Bardzo ładnie ci to wyszło. Ale jakoś fioletowy mi nie podchodzi. Pamiętaj że przesiadam się z okrętów na auta. To całkiem nowe doświadczenie i modele na początku nie będą idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Ale ja nie wypowiadam się o czystości sklejania itp tylko strikte o samym malowaniu Hmmm, bulgotanie w słoiczku to zazwyczaj oznaka za słabo dokręconej dyszy. Jak to ma Tamiya rozwiązane to nie wiem, w mojej Iwacie jest dokręcana i po zdjęciu osłony iglicy nic nie bulgocze. Jacku, dysza przerobiona przez mojego znajomego na tokarce. Dałem mu dyszę " podróbkę" i nie tyle stoczył materiał co go wyciągnął, zwężając otwór. Taki zabieg wymaga jednak wycieniowania iglicy, by igła wysuwała się dalej - to ułatwia namalowanie kreski na poziomie grubości włosa Jeżeli przesiadłeś się z modeli okrętów na auta, to pamiętaj, że tutaj jest inna kolejność sklejania i malowania - sklejasz podzespoły, malujesz i dopiero wklejasz pomalowane na swoje miejsca Talent masz, więc go szlifuj Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi