Barthez Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 Witam, Jestem tutaj nową osobą. Wracam do modelarstwa po kilku latach przerwy. Powrót do miłej zabawy zagwarantowała mi żona od której otrzymałem model Corvetty. Jedyna wytyczna to kolor zewnętrzny ma być biały , po za tym dowolność. Mam nadzieję ,że w miarę prac na "warsztacie" będziecie pomagać i wspierać . Poniżej zdjęcia modelu firmy Revella. Skala obiecująca 1:24 elementy wydają się dobrze wykonane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Witaj na forum, mam pytanie co do opon w tym modelu - czy sa plastikowe, czy gumowe? Pytam, poniewaz interesuje mnie malowanie tego bialego pasa, tam jeszcze widze jeden cienszy czerwony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 tu niby pokazali że są gumowe: http://www.mojehobby.pl/products/53-Corvette-Roadster.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Opona gumowa, białe koło plastik + kalkomania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Białe wypraski na białym tle to niekoniecznie dobry pomysł ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Rzeczywiscie, biala obrecz na opone, potem czerwona kalka, hm, dziwne jest to rozwiazanie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthez Posted December 30, 2016 Author Share Posted December 30, 2016 Potwierdzam opony są gumowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthez Posted December 30, 2016 Author Share Posted December 30, 2016 Wczoraj przysiadłem do silnika i ramy. Silnik wygląda dość efektownie po wstępnym złożeniu. Od razu zaznaczam maluje natryskowo , nie posiadam jeszcze aerografu. Stąd kilka nie dociągnięć ,które będę starał się poprawić. Korpus silnika zostanie pomalowany na niebiesko. Zastanawiam się nad pokrywą cylindrów być może ją pomaluje na inny kolor (czerwony ??) . Na tą chwile została ona sklejona z korpusem silnika. Poniżej kilka zdjęć ramy na początek wstępne malowanie na czarno. Wymaga ona jeszcze dużo pracy. Została tylko wstępnie spasowana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthez Posted January 1, 2017 Author Share Posted January 1, 2017 Witam wszystkich w Nowym Roku Przysiadłem do tematu i połączyłem ramę nośną z silnikiem. Wygląda to obiecująco. Zaskoczyły Mnie koła z tym białym plastikiem na który później naklejana będzie czerwoną wąska wlepka. Troszkę dziwne rozwiązanie. Szkoda ,że opony pozbawione są loga i nazwy producenta :/ było by to genialne uzupełnienie. Poniżej zdjęcia wykonanych prac: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts