Barthez Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Witam, Jestem tutaj nową osobą. Wracam do modelarstwa po kilku latach przerwy. Powrót do miłej zabawy zagwarantowała mi żona od której otrzymałem model Corvetty. Jedyna wytyczna to kolor zewnętrzny ma być biały , po za tym dowolność. Mam nadzieję ,że w miarę prac na "warsztacie" będziecie pomagać i wspierać . Poniżej zdjęcia modelu firmy Revella. Skala obiecująca 1:24 elementy wydają się dobrze wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Witaj na forum, mam pytanie co do opon w tym modelu - czy sa plastikowe, czy gumowe? Pytam, poniewaz interesuje mnie malowanie tego bialego pasa, tam jeszcze widze jeden cienszy czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 tu niby pokazali że są gumowe: http://www.mojehobby.pl/products/53-Corvette-Roadster.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Opona gumowa, białe koło plastik + kalkomania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Białe wypraski na białym tle to niekoniecznie dobry pomysł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiscie, biala obrecz na opone, potem czerwona kalka, hm, dziwne jest to rozwiazanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthez Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Potwierdzam opony są gumowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthez Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Wczoraj przysiadłem do silnika i ramy. Silnik wygląda dość efektownie po wstępnym złożeniu. Od razu zaznaczam maluje natryskowo , nie posiadam jeszcze aerografu. Stąd kilka nie dociągnięć ,które będę starał się poprawić. Korpus silnika zostanie pomalowany na niebiesko. Zastanawiam się nad pokrywą cylindrów być może ją pomaluje na inny kolor (czerwony ??) . Na tą chwile została ona sklejona z korpusem silnika. Poniżej kilka zdjęć ramy na początek wstępne malowanie na czarno. Wymaga ona jeszcze dużo pracy. Została tylko wstępnie spasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthez Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Witam wszystkich w Nowym Roku Przysiadłem do tematu i połączyłem ramę nośną z silnikiem. Wygląda to obiecująco. Zaskoczyły Mnie koła z tym białym plastikiem na który później naklejana będzie czerwoną wąska wlepka. Troszkę dziwne rozwiązanie. Szkoda ,że opony pozbawione są loga i nazwy producenta :/ było by to genialne uzupełnienie. Poniżej zdjęcia wykonanych prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi