Bartas89 Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Niedawno skończyłem mój drugi model. Zajęło mi to 1,5 miesiąca. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2017 Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 Niedawno skończyłem mój drugi model. Zajęło mi to 1,5 miesiąca. No i gdzie się śpieszyłeś Następnym razem spiłuj ślad po łączeniu form, co widać na przewodach na pierwszym zdjęciu. A na drugim widać pośpiech, farba napaćkane i napis "Scania" można się tylko domyśleć co tam jest napisane. Cytuj
Bartas89 Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Napisano 6 Stycznia 2017 Nigdzie się nie spieszyłem. Zawsze piłuję części ale na niektórych mimo to widać. Napis robiłem wykałaczką ale i ona okazała się za duża Cytuj
sushi79 Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Witam. Oj chyba jednak trochę się spieszyłeś ..na pierwszym zdjęciu które udostępnił jawkers widać ze masz odklejony lub złe przyklejone nadkole do boku... z napis na silniku scania wydaje mi się że był robiony zbyt gęsta farbą.. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2017 Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 Następnym razem po zeszlifowaniu, pomaluj element to nie będzie widać śladów łączenia form. Maluj też ramę i silnik. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2017 Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 Tak wszystko się w modelu maluje. Scania nie ma czarnej ramy tylko jakiś bardzo ciemny odcień szarego. Po to są inne relacje żeby z nich korzystać i podpatrywać jak inni to robią. Dokładny kolor ramy też możesz poszukać. Cytuj
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Napisano 7 Stycznia 2017 Rama jest czarna. Ogólnie jeśli rama składa się z dziesiątek elementów to jak Ty to malujesz? Trzeba by było albo całość złożyć albo malować w wypraskach części... Cytuj
sushi79 Napisano 7 Stycznia 2017 Napisano 7 Stycznia 2017 Ramę najpierw sklejamy w całość a następnie się maluje. A dlaczego zdjęcia są niedostępne? Cytuj
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Napisano 7 Stycznia 2017 Zdjęcia są niedostępne ponieważ strona przed którą zgrywałem je na forum każe mi wykupić jakieś konto premium :P Tylko, że jak spojrzałem w instrukcję to do ramy przychodzi np slilnik który jest w innym kolorze. Także musiałbym przestać trzymać się instrukcji... Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2017 Super Moderator Napisano 7 Stycznia 2017 Zdjęcia są niedostępne ponieważ strona przed którą zgrywałem je na forum każe mi wykupić jakieś konto premium :P Tylko, że jak spojrzałem w instrukcję to do ramy przychodzi np slilnik który jest w innym kolorze. Także musiałbym przestać trzymać się instrukcji... Przejdź na Photobucket lub jakiś inny darmowy hosting ze zdjęciami. Pomaluj najpierw silnik, a następnie go przyklej do pomalowanej ramy w kolorze w jakim występuje w prawdziwej Scanii. I nie jest to czarny kolor. Przynajmniej Scanie które są u mnie w pracy, nie mają ram w kolorze czarnym. Nie zawsze buduje się model według instrukcji, trzeba czasami improwizować. Cytuj
sushi79 Napisano 7 Stycznia 2017 Napisano 7 Stycznia 2017 Ja nigdy nie buduje w taki sposób jak każe instrukcja. Najpierw przed budowa musisz dobrze instrukcje prześledzić i pomyśleć co można malować osobno a co razem. Tak samo jest z kabina, ja ją maluje dopiero po sklejeniu a nie ja instrukcja każe Cytuj
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Napisano 7 Stycznia 2017 Aktualnie sklejam Mercedesa Actorsa MP3, wersja czarna. Cytuj
sushi79 Napisano 7 Stycznia 2017 Napisano 7 Stycznia 2017 Wersja czarna nie oznacza ze nie ma być malowana. Każdy element się maluje nie zależnie od koloru!! Cytuj
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Napisano 7 Stycznia 2017 Tak tylko, że jak on ma ramę czarną, a elementy są już czarne to po malować? :P Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2017 Super Moderator Napisano 7 Stycznia 2017 Mimo iż są czarne to się maluje. Pomalowany czarny platik, inaczej wygląda niż nie pomalowany. Możesz też dorobić przewody itp. Cytuj
sushi79 Napisano 8 Stycznia 2017 Napisano 8 Stycznia 2017 Tak wszystko się maluje. Nawet jak czarne ma być czarne a białe ma być białe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi