Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedawno skończyłem mój drugi model. Zajęło mi to 1,5 miesiąca.

30adb3d63297defc.jpg

0fb82ee03ae48226.jpg

beb4a062093d609a.jpg

5a951992ebb99948.jpg

def748d7cf063544.jpg

e22bcfd0b05f854d.jpg

1d243a264ae4f543.jpg

28f7d869c55e2b68.jpg

18edaad4f3288659.jpg

8181fca7fa0327ba.jpg

c415b017096fce87.jpg

9f3e2d5f40400a7b.jpg

0ae078dad007a8e9.jpg

3fa1c4fea1d707c3.jpg

• Super Moderator
Napisano
Niedawno skończyłem mój drugi model. Zajęło mi to 1,5 miesiąca.

18edaad4f3288659.jpg

c415b017096fce87.jpg

No i gdzie się śpieszyłeś

Następnym razem spiłuj ślad po łączeniu form, co widać na przewodach na pierwszym zdjęciu.

A na drugim widać pośpiech, farba napaćkane i napis "Scania" można się tylko domyśleć co tam jest napisane.

Napisano

Nigdzie się nie spieszyłem. Zawsze piłuję części ale na niektórych mimo to widać. Napis robiłem wykałaczką ale i ona okazała się za duża

Napisano

Witam. Oj chyba jednak trochę się spieszyłeś ..na pierwszym zdjęciu które udostępnił jawkers widać ze masz odklejony lub złe przyklejone nadkole do boku...

z napis na silniku scania wydaje mi się że był robiony zbyt gęsta farbą..

• Super Moderator
Napisano

Następnym razem po zeszlifowaniu, pomaluj element to nie będzie widać śladów łączenia form.

Maluj też ramę i silnik.

• Super Moderator
Napisano

Tak wszystko się w modelu maluje. Scania nie ma czarnej ramy tylko jakiś bardzo ciemny odcień szarego. Po to są inne relacje żeby z nich korzystać i podpatrywać jak inni to robią. Dokładny kolor ramy też możesz poszukać.

Napisano

Rama jest czarna. Ogólnie jeśli rama składa się z dziesiątek elementów to jak Ty to malujesz? Trzeba by było albo całość złożyć albo malować w wypraskach części...

Napisano

Zdjęcia są niedostępne ponieważ strona przed którą zgrywałem je na forum każe mi wykupić jakieś konto premium :P Tylko, że jak spojrzałem w instrukcję to do ramy przychodzi np slilnik który jest w innym kolorze. Także musiałbym przestać trzymać się instrukcji...

• Super Moderator
Napisano
Zdjęcia są niedostępne ponieważ strona przed którą zgrywałem je na forum każe mi wykupić jakieś konto premium :P Tylko, że jak spojrzałem w instrukcję to do ramy przychodzi np slilnik który jest w innym kolorze. Także musiałbym przestać trzymać się instrukcji...

Przejdź na Photobucket lub jakiś inny darmowy hosting ze zdjęciami.

Pomaluj najpierw silnik, a następnie go przyklej do pomalowanej ramy w kolorze w jakim występuje w prawdziwej Scanii. I nie jest to czarny kolor.

Przynajmniej Scanie które są u mnie w pracy, nie mają ram w kolorze czarnym.

Nie zawsze buduje się model według instrukcji, trzeba czasami improwizować.

Napisano

Ja nigdy nie buduje w taki sposób jak każe instrukcja. Najpierw przed budowa musisz dobrze instrukcje prześledzić i pomyśleć co można malować osobno a co razem. Tak samo jest z kabina, ja ją maluje dopiero po sklejeniu a nie ja instrukcja każe

Napisano

Tak tylko, że jak on ma ramę czarną, a elementy są już czarne to po malować? :P

• Super Moderator
Napisano

Mimo iż są czarne to się maluje. Pomalowany czarny platik, inaczej wygląda niż nie pomalowany. Możesz też dorobić przewody itp.