Bartas89 Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Niedawno skończyłem mój drugi model. Zajęło mi to 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2017 Niedawno skończyłem mój drugi model. Zajęło mi to 1,5 miesiąca. No i gdzie się śpieszyłeś Następnym razem spiłuj ślad po łączeniu form, co widać na przewodach na pierwszym zdjęciu. A na drugim widać pośpiech, farba napaćkane i napis "Scania" można się tylko domyśleć co tam jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Nigdzie się nie spieszyłem. Zawsze piłuję części ale na niektórych mimo to widać. Napis robiłem wykałaczką ale i ona okazała się za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Witam. Oj chyba jednak trochę się spieszyłeś ..na pierwszym zdjęciu które udostępnił jawkers widać ze masz odklejony lub złe przyklejone nadkole do boku... z napis na silniku scania wydaje mi się że był robiony zbyt gęsta farbą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2017 Następnym razem po zeszlifowaniu, pomaluj element to nie będzie widać śladów łączenia form. Maluj też ramę i silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Malować ramę? Na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2017 Tak wszystko się w modelu maluje. Scania nie ma czarnej ramy tylko jakiś bardzo ciemny odcień szarego. Po to są inne relacje żeby z nich korzystać i podpatrywać jak inni to robią. Dokładny kolor ramy też możesz poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Rama jest czarna. Ogólnie jeśli rama składa się z dziesiątek elementów to jak Ty to malujesz? Trzeba by było albo całość złożyć albo malować w wypraskach części... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Ramę najpierw sklejamy w całość a następnie się maluje. A dlaczego zdjęcia są niedostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Zdjęcia są niedostępne ponieważ strona przed którą zgrywałem je na forum każe mi wykupić jakieś konto premium :P Tylko, że jak spojrzałem w instrukcję to do ramy przychodzi np slilnik który jest w innym kolorze. Także musiałbym przestać trzymać się instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2017 Zdjęcia są niedostępne ponieważ strona przed którą zgrywałem je na forum każe mi wykupić jakieś konto premium :P Tylko, że jak spojrzałem w instrukcję to do ramy przychodzi np slilnik który jest w innym kolorze. Także musiałbym przestać trzymać się instrukcji... Przejdź na Photobucket lub jakiś inny darmowy hosting ze zdjęciami. Pomaluj najpierw silnik, a następnie go przyklej do pomalowanej ramy w kolorze w jakim występuje w prawdziwej Scanii. I nie jest to czarny kolor. Przynajmniej Scanie które są u mnie w pracy, nie mają ram w kolorze czarnym. Nie zawsze buduje się model według instrukcji, trzeba czasami improwizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Ja nigdy nie buduje w taki sposób jak każe instrukcja. Najpierw przed budowa musisz dobrze instrukcje prześledzić i pomyśleć co można malować osobno a co razem. Tak samo jest z kabina, ja ją maluje dopiero po sklejeniu a nie ja instrukcja każe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Aktualnie sklejam Mercedesa Actorsa MP3, wersja czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Wersja czarna nie oznacza ze nie ma być malowana. Każdy element się maluje nie zależnie od koloru!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Tak tylko, że jak on ma ramę czarną, a elementy są już czarne to po malować? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2017 Mimo iż są czarne to się maluje. Pomalowany czarny platik, inaczej wygląda niż nie pomalowany. Możesz też dorobić przewody itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Tak wszystko się maluje. Nawet jak czarne ma być czarne a białe ma być białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi