zibi85mig Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) http://napoleonv.pl/opis/9056607/u-booty-na-morzu-srodziemnym-1941-1944-tom-i.html Autor Łukasz Grześkowiak wydawnictwo Napoleon V. Zapowiedź ale ciekawi mnie czy warto będzie kupić, mając "Hitlera Wojnę U-Bootów" i większość serii z kotwiczką(U-Bootem ;) plus "Mleczne krowy", "Borowiaki" oraz "Szare Wilki Hitlera" itd ) Zobaczymy, jeśli ktoś kupi proszę o recenzję/opinie. PS Jeśli czyta to któryś z wydawców to może warto wydać jakieś książki tego autora: Lawrence Paterson - sporo książek dotyczących "żelaznych trumien". Edit: zmienione Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 zibi85mig --->prośba - sugestia : może zmień temat wątku na np. "Nowości książkowe o U-bootach" Będzie szerszy wątek i będzie można wrzucać też jakieś inne pozycje + może się rozwinie jakaś fajna dyskusja Taka moja propozycja Tej książki co podałeś linka nie posiadam ani nie oglądałem, ale pod koniec kwietnia będę u znajomego to "pomacam" i obejrzę co jest w środku - bo jeśli to wyłącznie zestawienie-kalendarium działań niemiaszków na M.Śródziemnym to chyba nie ma co inwestować bo to już "wszystko było" - jedyne co może interesować to ewentualne nowości czy poprawki w temacie zatopień ale teraz jest sporo różnych internetowych "U-bootarchiv" na bieżąco aktualizowanych. To taka moja subiektywna opinia bo np. wcześniejsze monografie p.Borowiaka o typach II i VII są już mocno nieaktualne, bo przynajmniej moje egzemplarze są już mocno "obsmarowane" po marginesach uwagami/aktualizacjami.... Ja najprawdopodobniej zamówię sobie z Napoleona tą pozycję: http://napoleonv.pl/p/26/1040/u-booty-typu-ix-oceaniczna-bron-podwodna-hitlera-wydawnictwo-napoleon-v.html zapowiada się ciekawie bo wg zamieszczonego spisu treści opracowanie będzie kompleksowe (wszystkie typy IX: A, B, C i D) Jakby ktoś był zainteresowany to mogę wrzucić krótki opis / udzielić info co do zawartości Cytuj
zibi85mig Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Napisano 4 Kwietnia 2018 Wcześniej czy później kupię. Teraz ciągnie mnie do zakupu innej książki tego wydawnictwa... "Michiel de Ruyter. Najwybitniejszy holenderski admirał" Cytuj
M.A.V. Napisano 3 Listopada 2018 Napisano 3 Listopada 2018 W najnowszym specjalnym numerze Okrętów Wojennych (nr 67) jest obszerny artykuł o "mlecznych krowach" - jednostkach typu XIV Cytuj
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 Ahoy maniacy czytelnictwa jest już nowa książka p.Borowiaka -----> U-Booty typu XB. Oceaniczne podwodne stawiacze min https://napoleonv.pl/u-booty-typu-xb-oceaniczne-podwodne-stawiacze-min tak jak poprzednia publikacja o typie IX to też jest wydanie albumowe formatu A4, porządny papier i prawie 300 stron . Polecam bo poza okrętami II wojennymi jest ponad 50stronicowy rozdział o "prekursorach" , czyli podwodnych stawiaczach min z I WŚ typu UC oraz UE Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi