Jump to content

"Nowości książkowe o U-bootach"

zibi85mig
 Share

Recommended Posts

http://napoleonv.pl/opis/9056607/u-booty-na-morzu-srodziemnym-1941-1944-tom-i.html

Autor Łukasz Grześkowiak wydawnictwo Napoleon V. Zapowiedź ale ciekawi mnie czy warto będzie kupić, mając "Hitlera Wojnę U-Bootów" i większość serii z kotwiczką(U-Bootem ;) plus "Mleczne krowy", "Borowiaki" oraz "Szare Wilki Hitlera" itd ) Zobaczymy, jeśli ktoś kupi proszę o recenzję/opinie.

PS Jeśli czyta to któryś z wydawców to może warto wydać jakieś książki tego autora: Lawrence Paterson - sporo książek dotyczących "żelaznych trumien".

Edit: zmienione

Edited by Guest

• 1 year later...

zibi85mig --->prośba - sugestia :

może zmień temat wątku na np. "Nowości książkowe o U-bootach"

Będzie szerszy wątek i będzie można wrzucać też jakieś inne pozycje + może się rozwinie jakaś fajna dyskusja

Taka moja propozycja

Tej książki co podałeś linka nie posiadam ani nie oglądałem, ale pod koniec kwietnia będę u znajomego to "pomacam" i obejrzę co jest w środku - bo jeśli to wyłącznie zestawienie-kalendarium działań niemiaszków na M.Śródziemnym to chyba nie ma co inwestować bo to już "wszystko było" - jedyne co może interesować to ewentualne nowości czy poprawki w temacie zatopień ale teraz jest sporo różnych internetowych "U-bootarchiv" na bieżąco aktualizowanych. To taka moja subiektywna opinia bo np. wcześniejsze monografie p.Borowiaka o typach II i VII są już mocno nieaktualne, bo przynajmniej moje egzemplarze są już mocno "obsmarowane" po marginesach uwagami/aktualizacjami....

Ja najprawdopodobniej zamówię sobie z Napoleona tą pozycję:

http://napoleonv.pl/p/26/1040/u-booty-typu-ix-oceaniczna-bron-podwodna-hitlera-wydawnictwo-napoleon-v.html

zapowiada się ciekawie bo wg zamieszczonego spisu treści opracowanie będzie kompleksowe (wszystkie typy IX: A, B, C i D)

Jakby ktoś był zainteresowany to mogę wrzucić krótki opis / udzielić info co do zawartości

• 6 months later...
  • 2 years later...

Ahoy maniacy czytelnictwa :nauka:    :szczerbol:

jest już nowa książka p.Borowiaka ----->   U-Booty typu XB. Oceaniczne podwodne stawiacze min  

https://napoleonv.pl/u-booty-typu-xb-oceaniczne-podwodne-stawiacze-min

tak jak poprzednia publikacja o typie IX to też jest wydanie albumowe formatu A4, porządny papier i prawie 300 stron .  Polecam bo poza okrętami  II wojennymi jest ponad 50stronicowy rozdział o "prekursorach" , czyli podwodnych stawiaczach min z I WŚ typu UC oraz UE 

• 3 weeks later...
  • 7 months later...