zibi85mig Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) http://napoleonv.pl/opis/9056607/u-booty-na-morzu-srodziemnym-1941-1944-tom-i.html Autor Łukasz Grześkowiak wydawnictwo Napoleon V. Zapowiedź ale ciekawi mnie czy warto będzie kupić, mając "Hitlera Wojnę U-Bootów" i większość serii z kotwiczką(U-Bootem ;) plus "Mleczne krowy", "Borowiaki" oraz "Szare Wilki Hitlera" itd ) Zobaczymy, jeśli ktoś kupi proszę o recenzję/opinie. PS Jeśli czyta to któryś z wydawców to może warto wydać jakieś książki tego autora: Lawrence Paterson - sporo książek dotyczących "żelaznych trumien". Edit: zmienione Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 zibi85mig --->prośba - sugestia : może zmień temat wątku na np. "Nowości książkowe o U-bootach" Będzie szerszy wątek i będzie można wrzucać też jakieś inne pozycje + może się rozwinie jakaś fajna dyskusja Taka moja propozycja Tej książki co podałeś linka nie posiadam ani nie oglądałem, ale pod koniec kwietnia będę u znajomego to "pomacam" i obejrzę co jest w środku - bo jeśli to wyłącznie zestawienie-kalendarium działań niemiaszków na M.Śródziemnym to chyba nie ma co inwestować bo to już "wszystko było" - jedyne co może interesować to ewentualne nowości czy poprawki w temacie zatopień ale teraz jest sporo różnych internetowych "U-bootarchiv" na bieżąco aktualizowanych. To taka moja subiektywna opinia bo np. wcześniejsze monografie p.Borowiaka o typach II i VII są już mocno nieaktualne, bo przynajmniej moje egzemplarze są już mocno "obsmarowane" po marginesach uwagami/aktualizacjami.... Ja najprawdopodobniej zamówię sobie z Napoleona tą pozycję: http://napoleonv.pl/p/26/1040/u-booty-typu-ix-oceaniczna-bron-podwodna-hitlera-wydawnictwo-napoleon-v.html zapowiada się ciekawie bo wg zamieszczonego spisu treści opracowanie będzie kompleksowe (wszystkie typy IX: A, B, C i D) Jakby ktoś był zainteresowany to mogę wrzucić krótki opis / udzielić info co do zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Wcześniej czy później kupię. Teraz ciągnie mnie do zakupu innej książki tego wydawnictwa... "Michiel de Ruyter. Najwybitniejszy holenderski admirał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 W najnowszym specjalnym numerze Okrętów Wojennych (nr 67) jest obszerny artykuł o "mlecznych krowach" - jednostkach typu XIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Ahoy maniacy czytelnictwa jest już nowa książka p.Borowiaka -----> U-Booty typu XB. Oceaniczne podwodne stawiacze min https://napoleonv.pl/u-booty-typu-xb-oceaniczne-podwodne-stawiacze-min tak jak poprzednia publikacja o typie IX to też jest wydanie albumowe formatu A4, porządny papier i prawie 300 stron . Polecam bo poza okrętami II wojennymi jest ponad 50stronicowy rozdział o "prekursorach" , czyli podwodnych stawiaczach min z I WŚ typu UC oraz UE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 kolejny rodzynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Kwietnia 2021 Share Napisano 26 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi