wazee Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Mam dylematy z malowaniem dotyczące dwóch modelów: 1. Rury wydechowe w Sea Dragonie - instrukcja podaje, że mają być srebrne, jednak na żywo wyglądają inaczej http://www.airliners.net/open.file/0461602/L Sądzę, że jest to efekt eksploatacji, jednak nie wiem ja to zrobić, aby uzyskać taki kolor. 2. VH-71 Marine One - tu problem trochę bardziej skomplikowany, ponieważ w tym malowaniu ten śmigłowiec będzie latał od 2009, czyli na chwilę obecną nie ma takiego egzemplarza. Dokładnie chodzi mi o to, że instrukcja podaje całe malowanie kadłuba w macie, a obecne malowanie Marine One jest raczej błyszczące. Myślę, że może zostawię na nim po prostu sido, ale jeszcze chciałbym Was poprosić o zdanie. Link do In-boxu tego modelu - http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5545 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 1. Pomaluj na srebrno a potem wathering rdza A w tym 2 popytaj innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Co do pierwszego wątku rury pomaluj na jasny brąz, następnie zrób płukanke czarną pactrą i lekki żółtawi wash. Na koniec lekki suchy pędzel jasnym brązem i z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Hm, Dumo, może zilustruj koledze poradę jakimś zdjęciem wykonanego modelu...widać że potrafisz się odnaleźć w każdej skali i każdej dziedzinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Hm, Dumo, może zilustruj koledze poradę jakimś zdjęciem wykonanego modelu...widać że potrafisz się odnaleźć w każdej skali i każdej dziedzinie... Proszę Ciebie nie przenoś tej roszczeniowo-pretensjonalnej atmosfery z innego forum ( też na literę m, ale jakże innego), bo stracę do Ciebie szacunek Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi