Luzak Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Witam, Na tym forum jestem raczej widzem, bo na co dzień zajmuję się modelami kartonowymi, ale przyszedł czas, żeby założyć wątek. Na razie temat z serii "100 pytań do", ponieważ w plastiku jestem zielony, a potem może wyjdzie z tego warsztat. Przechodząc do sedna, mam sklejonego M7 Priesta od Revella, ale sklejony i pomalowany jest koszmarnie stąd decyzja o rewitalizacji i tutaj zaczynają się pytania. Po pierwsze, czy są jakieś blaszki do tego modelu? Po drugie. czym najlepiej zmyć emalię Revella i rozpuścić klej Revell Contacta? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie formy pomocy. Trochę czytałem na tym forum o metodach zmywania i wiem, że do wyboru jest m.in. Kret lub DOT, ale tóry bedzie lepszy w tym przypadku? A może jest jeszcze inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Polecam Kret w żelu, może być też środek do tego celu np. z Lidla, o ile farby to emalie (olejne). Klejowi też da radę. Roztwór zrób z ciepłej wody, szybciej zadziała. Pomaga też obracanie i poruszanie co jakiś czas czyszczonymi elementami w naczyniu z roztworem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamaczo Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Cześć. Jeśli będziesz działał "kretem" itp. to pamiętaj o rękawiczkach i uważaj na oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Dzięki za podpowiedzi dotyczące zmywania. A co do blaszek, są jakieś które pasują do tego modelu? Przyznam szczerze, że w szukaniu dodatków jestem jeszcze bardziej zielony niż w sklejaniu i malowaniu modeli plastikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi