axel1st Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Mój ostatni ulepek, radziecki T-55AM "Wołna". Producentem zestawu jest Takom. Zestawowe siatki były do bani, wymieniłem na Abera,liny Eureka XXL,dorobiłem także kilka innych detali. Składalność zestawu OK, merytorycznie kilka detali może być lepszych.Docelowo pojazd będzie w malowaniu piechoty morskiej. Ostatnie poprawki i detale, potem kładę podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Ładny. Maluj Pan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2017 W jaki sposób malujesz gąsienice, koła, wannę skoro wszystko w całości? Jak rozdzielasz kolory, maskujesz etc? Możesz to jakoś po kolei na fotkach pokazać bo mocno intryguje mnie ta kwestia ...? Pojawiają się jakieś niedomalowania? Co z nimi potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 W jaki sposób malujesz gąsienice, koła, wannę skoro wszystko w całości? Jak rozdzielasz kolory, maskujesz etc? Możesz to jakoś po kolei na fotkach pokazać bo mocno intryguje mnie ta kwestia ...? Pojawiają się jakieś niedomalowania? Co z nimi potem? No tutaj niestety będzie to trochę skomplikowane przez fartuchy boczne, ale generalnie zasada sprowadza się do tego, że maluję cały model, a gąsienice podmalowuje pędzlem. Metoda nie sprawdza się tylko przy pojazdach z fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Można też robić tak, żeby do malowania dało radę zdjąć koła i gąsienice i wtedy bezproblemowo się maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Można też robić tak, żeby do malowania dało radę zdjąć koła i gąsienice i wtedy bezproblemowo się maluje. Też jest taka opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2017 Można też robić tak, żeby do malowania dało radę zdjąć koła i gąsienice i wtedy bezproblemowo się maluje. Też jest taka opcja Tak, choć bardziej mnie intryguje podejście do tematu kompletnie złożonego pancerniaka Wnioskuję, że tym co niewidoczne się nie przejmujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi