Palus Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Witam. Zaczynam właśnie drugi model i postanowiłem założyć warsztat. Głównie dlatego, żeby podpytać bardziej doświadczonych o niektóre banalne dla większości sprawy o których ja nie mam pojęcia I przymiarka mudżyńskich kół i zderzaków ...nie martwcie się to nie są koła docelowe Pierwsza rzecz od której zacząłem to buda w której pogłębiłem wszystkie linie tym sprytnym urządzeniem. Później chciałem sprawdzić czy mogę w ogóle pomalować chromowane elementy sprayem z puszki i jak to będzie wyglądać. Najpierw pomalowałem całe zderzaki czarnym matem, później elementy pod chrom czaarnym połyskiem, a na końcu "chrom" hambrola z puszki. Jak dla mnie efekt zadowalający, więc mogę ruszać dalej Poszpachlowałem małe wgniotki w przednim zderzaku, ciężko je zobaczyć ale są między dziurami na halogeny. Z tyłu karoserii pod zderzakiem były linie podziału, których w oryginale nie widziałem, więc zostały usunięte Później lekkie zmatownienie całem budy papierem 600 i 2x podkład Tamiya, a następnie lakier docelowy Tamiya Bright Red 4 cienkie warstwy. To tyle jak narazie, farba schnie a ja zabieram się za środek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Koła ładne, ja bym zostawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMGi Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Widzę że używasz komory do malowania. Chciałbym podpytać jak się sprawdza to rozwiązanie? czy dobre odsysa pyłek z farby? jak z zapachami? i jaką masz "komorę" do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Widzę że używasz komory do malowania. Chciałbym podpytać jak się sprawdza to rozwiązanie? czy dobre odsysa pyłek z farby? jak z zapachami? i jaką masz "komorę" do malowania? Trochę się wtrącę, ja mam komorę Tamki - jednowiatrakową. Jeśli kierujesz strumień z aero w strone komory to wyciąga ładnie, zapachy przy malowaniu małych elementów praktycznie zerowe, przy malowaniu budy podkładem/bazą/klarem już trochę czuć, natomiast kilka minut dodatkowej pracy i wszystko wyciągnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Widzę że używasz komory do malowania. Chciałbym podpytać jak się sprawdza to rozwiązanie? czy dobre odsysa pyłek z farby? jak z zapachami? i jaką masz "komorę" do malowania? Trochę się wtrącę, ja mam komorę Tamki - jednowiatrakową. Jeśli kierujesz strumień z aero w strone komory to wyciąga ładnie, zapachy przy malowaniu małych elementów praktycznie zerowe, przy malowaniu budy podkładem/bazą/klarem już trochę czuć, natomiast kilka minut dodatkowej pracy i wszystko wyciągnięte. Zgodzę się z tym ale polecalbym malować aero, a nie tak jak ja sprayem. Bo przy malowaniu budy sprayem może nie śmierdzi jakoś strasznie , ale robię drugie auto a filtr już mam zapchany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMGi Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 o której komorze mówicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Ja mam taką http://www.hobbysta.pl/przenosna-kabina-lakierniczna-odsysaniem-oswietleniem-p-40834.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivandrago Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Piekny model zasiadam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Witam ! Czas na mały update, żeby nie było że nic się nie dzieje Postanowiłem oddzielić przednie zagłówki od foteli Tylne zagłówki w tym modelu to porażka dla mnie, są za płaskie i cienkie. Zamiast je przerabiać postanowiłem po prostu je usunąć, bo widziałem dużo zdjęć 635i i niektóre nie mają ich wcale Czas na cięcie Od spodu wkleiłem małe kawałki plastiki, żeby szpachla miała się czego trzymać Następnie miliput i szlifowanko ( zrobiłem też linie podziału między fotelami a podłokietnikiem) W między czasie robiłem swoje pierwsze w życiu panele, bo oryginalnie nie ma tam nic Wnętrze będzie w podobnej kolorystyce co tutaj i widać ten czarny panel, który chce dorobić: wyciąłem w taśmie obrys panelu Później wyciąłem to z plastiku i dołożyłem pasek na środku Potem miliput ( używałem go pierwszy raz, i nie spodziewałem się, że tak ciężko się go szlifuje ) Muszę jeszcze trochę je wyrównać, ale tak mniej więcej to wygląda Aha! Jedno ważne pytanie . Czy flocking powinienem robić przed pomalowaniem wnetrza, czy po ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Flock mozesz przed lub po zalezy jaki chcesz kolor uzyskac i jaki masz . Flock mozna malowac. Osobiscie uzywam tego http://allegro.pl/okleina-samoprzylepna-welur-zamsz-plusz-8barw-gw-i5775709453.html Docinasz i przyklejasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Ta okleina dobrze wygląda, ale zamówiłem już flock w pudrze w kolorze beżowym, i nie wiem czy jak będę go sypał nie upapra mi się wszystko dookola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Pewnie się "upapra", ale jak flock wyschnie na tych powierzchniach do których ma przylegać to resztę zdmuchnij powietrzem z kompresorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekVW Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Gdzie można kupić ten flock w pudrze? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Ja zamówiłem ze Scaleproduction.de Ale na allegro są flocki do paznokci bo kiedyś widziałem, ale akurat bazowego nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekVW Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Ja zamówiłem ze Scaleproduction.de Ale na allegro są flocki do paznokci bo kiedyś widziałem, ale akurat bazowego nie bylo. Też zakupiłem ten do paznokci ale dla porównania kupiłbym taki modelarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Będzie ciekawie. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Używałem te do paznokci, efekt bardzo dobry nawet chyba miałem gorsze modelarskie. Na zdjęciu właśnie taki do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekVW Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Używałem te do paznokci, efekt bardzo dobry nawet chyba miałem gorsze modelarskie.Na zdjęciu właśnie taki do paznokci. Fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 No jak by mi tak wyszło był bym więcej niż szczęśliwy Przepolerowałem jedną stronę budy, będę jeszcze poprawiał w zakamarkach bo tam najtrudniej dotrzeć. Ogólnie efekt niezły, ale jednak sprayem nigdy nie wyjdzie idealnie ( przynajmniej mi :P) Przed/Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Połysk pico bello ale macanie łapami bez rękawiczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Dobra przemiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2017 Witojcie! Przyszły dzisiaj do mnie jedne z felg docelowych do bumki Hartge 3tlg Czekam jeszcze na paczkę z scaleproduction.de z trochę grubszymi oponami i innymi felgami, więc będziemy wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Dobry wybór tylko fakt, przydałby się ciut większy profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekVW Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Super, na scaleproduction są podane średnicę felg wraz z oponą i łatwo można dopasować, a w uscp tego nie ma niestety Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 Jak narazie brak postępów, ale doszła kolejna paczka z darami Jakościowo przynajmniej klasę wyżej niż USCP, Schnitzery 2 częściowe z z aluminiowymi bębnami BBSY 3 częściowe całe z aluminium i do tego ringi, żeby zmienić szerokość tylnego rantu ( można zrobić niezłe wiadro ) Sam jeszcze nie wiem które najbardziej mi podchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi