Siela Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 no dziękuje za opinie. Ciesze się, że model troche bardziej się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Tiger został ostatecznie poprawiony. Poprawek jest naprawde sporo dlatego mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu. Narazie wrzucam jedną poglądową fotkę ale jutro wrzuce lepsze bo tutaj światło kompletnie nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 No jeszcze musisz poprawić: - antena (powinna zwężać się ku górze), - brak drugiego otworu celownika, - gdzie się podziała pokrywka wentylatora przedziału bojowego ? Pzdr Ps. Pytanko, to zdjęcie, które wkleiłeś kilka postów wyżej to skąd pochodzi ? Czy było opisane, że przedstawia czołg Otto Cariusa ? Jakoś nie widać "217" i Tygrys na fotce ma wczesne gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Pozwoliłem sobie zrobić coś takiego: Ps. Popracuj troche nad ustawieniami aparatu. Przysłona i balans bieli, sporo można poczytąć na foru. Kompozycja fotek. Na ostatnim jest ona najlepsza. Zwróć uwage jak ustawiasz, czołg itp. Nie może być tak, że chcesz pokazać cały czołg, a ucinasz w nim lufe. Zdjęcia wczesniejsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 No jeszcze musisz poprawić:- antena (powinna zwężać się ku górze), - brak drugiego otworu celownika, - gdzie się podziała pokrywka wentylatora przedziału bojowego ? Pzdr Ps. Pytanko, to zdjęcie, które wkleiłeś kilka postów wyżej to skąd pochodzi ? Czy było opisane, że przedstawia czołg Otto Cariusa ? Jakoś nie widać "217" i Tygrys na fotce ma wczesne gąsienice. wydawało mi się ze antena jest od tego modelu orginalna wiec nie myslałem nad jej poprawianiem. o jakim otworze celownika i jakiej pokrywie mówisz ? tamto zdjęcie wkleił kolega Jakub W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Ps. Popracuj troche nad ustawieniami aparatu. Przysłona i balans bieli, sporo można poczytąć na foru. Kompozycja fotek. Na ostatnim jest ona najlepsza. Zwróć uwage jak ustawiasz, czołg itp. Nie może być tak, że chcesz pokazać cały czołg, a ucinasz w nim lufe. Zdjęcia wczesniejsze. Pozdrawiam dzieki za uwagi. Napewno będą mi pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Posłużę się zdjęciami mojej "217-tki". Celownik: Czyli w miejsce anteny wkleiłeś zasobnik zapasowej anteny, który powinien być tu: Pokrywa wentylatora: Poprawienie tego to nic trudnego, działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) Prosze adminstatora o skasowanie tej wiadomości Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Chodziło mi o to zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) Posłużę się zdjęciami mojej "217-tki".Celownik: Czyli w miejsce anteny wkleiłeś zasobnik zapasowej anteny, który powinien być tu: Pokrywa wentylatora: Poprawienie tego to nic trudnego, działaj. a no własnie, czyli to jednak nie byla antena a zasobnik, no nic jest już na swoim miejscu, a anete gdzieś zagubiłem ale udało mi się dorobić. Idealna nie jest ale myśle, że lepsza taka jak jej brak. Pokrywa wentylatora niestety gdzies zaginęła w akcji. Czołg jest elementem dioramy więc poprostu to jakoś zamaskuje. Dziura od celownika już się pojawiła dzieki za uwagi! Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 moim zdaniem jest to bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Antenę zrób z ramki wtryskowej wyciągniętej nad ogniem, prawidłowy wymiar w skali to niecałe 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Wprowadziłem wszystkie zmiany. Antenke zrobiłem taką techniką jaką mi doradził Seb i wyszła jak dla mnie fantastycznie. Poprawiłem jeszcze malowanie między innymi wydechów. Nie udało mi się odnaleźć pokrywy wentylatora ale zamaskowałem ją innymi elementami. Czołg stoji już na dioramie więc zaprezentuje go już w całej okazałości w dziale do tego przeznaczonym. Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pożyteczne rady, bo to jak się okazuje nie każdy potrafi napisać. Łatwo jest skrytykować i powiedzieć, że wszystko jest złe i brzydkie ale na szczęście nie o to chodzi i jak widać nawet z nieciekawego modelu można zrobić coś wartościowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 wiecej zdjęc w dziale Różne - temat Diorama Krywanie 1944 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Na drugiej serii zdjęć dopiero było coś widać, najlepiej dać jako tło białą kartkę, widać że lufa już jest prosto bo ona mi się najbardziej w oczy rzucała, a antenka też jest Ogólnie dobrze ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Ciesze się, że sie jakoś tam podoba. Musze powiedzieć, że ja gołym okiem widzę, że po radach udzielonych mi na forum Tiger wygląda dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Ładnie położony zimmerit i zabrudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Zabrudzenia są kontrowersyjne ale dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Zabrudzenia są kontrowersyjne ale dzięki ; wygląda trochę tłusto ale nie jest źle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi