jpl Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Witam Was wszystkich i zapraszam na kolejną relację. Na początek, tradycyjnie, krótkie wprowadzenie w temat, oraz inbox: No i od razu proszę Was o porady i informacje na temat zestawu, jeśli istnieją w nim jakieś "pułapki", czy miejsca, w których trzeba uważać. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 10 Lutego 2017 Masz u mnie kredyt zaufania na ten model. Obiecaj, że przy klejeniu i malowaniu nie odstawisz niechlujnej popeliny jak przy poprzednich pracach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Jak zwykle będę śledził Twoje postępy prac nad tym modelem. Pozatym kiedyś byłem w bazie workowej, Bace Borden w północnym Ontario. Tam stoi trochę zabytkowych czołgów ale podejście Canadyjczyków do tych zabytków jest fatalne, pomalowane są one jąkać szarą farbą do malowania płotów. Na zdjęciu przedstawiam Hetzera, ocenicie sami. Choć sam pojazd jest w stanie dobrym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Dzięki za rady i zdjęcia. Przyjrzałem się kwestii washa i wydaje mi się, że znalazłem lepszy sposób, niż ten, który dotąd stosowałem. Zobaczymy, jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 OK. Wanna i układ jezdny sklejone, bez większych problemów. Jak dotąd, wszystko dobrze spasowane, zresztą, zobaczcie sami: Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 No to OK. Pora na następny odcinek. Te boczne osłony starałem się przykleić nie za krzywo i nie za prosto, a ogólne wrażenie odnośnie całego modelu jest bardzo dobre. Tak więc oto kolejny odcinek: Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 3 Marca 2017 Autor Share Napisano 3 Marca 2017 W tym tygodniu udało mi się pomalować(przy użyciu Panzer Putty) "Hetzera", tak więc czas na kolejny odcinek. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Ja na następny model proponuje coś z francuskiej kampanii 1940 na czym latali polacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Zobaczymy. Dobry pomysł, na pewno trafi na listę. Może nie jako pierwszy, ale jako jeden z pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Marca 2017 Autor Share Napisano 10 Marca 2017 No to OK. "Hetzer" gotowy. Miłego oglądania. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Witam, ogólnie to idzie Ci lepiej. Mam kilka uwag; -nie pomalowałeś kół od środka. - anteny zdecydowanie za srebrne po prostu przejedz je ciemnym whas'em. Hetzer wygląda jakby przejechał przez błota Polesia, mógłbyś użyć przynajmniej dwa rodzaje błota. Ale ogólnie fajnie. Ten Mig to w jakim malowaniu? Mam nadzieje że nie Korea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 Dzięki za uwagi. Faktycznie, to dobrze byłoby poprawić. MiG będzie w takim malowaniu, jakie robię najczęściej, gdy jest dostępne. Czyli polskim. Koreańskie może kiedyś się pojawi na jakimś modelu, ale tym razem na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi