Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

TO i ja sie zgłosze, model jak w tytule. Nadszedł czas aby zabrać sie za model przy którym się zrelaksuje ( to nie Tamiya ale Academmy nie ejst złe )

Model będzie nitowany, malowany Alcladami, kalki z zestawu Aztec "Pin-ups" do tego blaszka Eduarda i silnik z Quickboosta ( an te dwie rzeczy jeszcze czekam)

In-box

DSCF8402.jpg

Dwie ramki są pocięte gdyż model latał już "złożony" na taśme

DSCF8403.jpg

widać ze skrzydło jest po nitowane na próbę i zaczęty ogon

DSCF8405.jpg

DSCF8404.jpg

Kalki ( nie pokazuje godła gdyż to ma być miła niespodzianka, jak ktoś zna te kalki to może niech nie pokazuje )

DSCF8406.jpg

Część literatury, gdyż tej mam masę ( jak kotś chce moge udostepnić )

DSCF8408.jpg

pozdrawiam i do jutra

Edytowane przez Gość
Napisano

4 cześći Kagero 2 cześci Ajpress, Walkaround,2 In Action, Mushroom, Pod Lupą, Aero detail, pare Osprey'i i jeszcze pare takich mniej popularnych, do tego mase zdjeć.

Część mam w formie elektronicznej

pozdrawiam

Napisano

NO to po nitowane skrzydła i kadłub, w kadłubie nie ma tylko poprzecznych nitów, gdyż po sklejeniu i wy szpachlowaniu na bank by znikły, a tak to skleję i potem wy nituje

Wszystkie zdjęcia po kliknięciu powiększą się i wtedy widać ładnie nity

Porównanie nie nitowanego i nitowanego ( lekko poprawiłem Acedemy przedłużając linie podziału wg. planów )

DSCF8409.jpg

No i reszta

DSCF8418.jpg

DSCF8417.jpg

DSCF8410.jpg

pozdrawiam

Napisano (edytowane)

Kontynuując monolog...

Silnik i płytka zakupnione

DSCF8426.jpg

DSCF8423.jpg

DSCF8422.jpg

porównanie z silnikiem Academy:

DSCF8424.jpg

tyle dzisiaj udało mi się zdziałać

DSCF8427.jpg

Odchudzona żaluzje, będą jeszcze porozcinane

DSCF8428.jpg

Zapraszam do komentowania

edit: zapomniałem o jednej fotce:p

Edytowane przez Gość
Napisano

Witam,

okropnie wyszły Ci nity... nie wiem czemu, ale jakoś tak... spiepszyłeś poprostu... pozatym powiem, że miedziane druty..ehh... pozatym nowy silnik wygląda jak zabawka a nie model...chłopie... nie wstyd Ci pokazywać czegoś takiego??

Dobra... powróćmy do czystej szczerości. Przede wszystkim wybrałeś bardzo ciekawy model i zaopatrzyłeś się w literaturę zawierającą przeogromną ilość wiedzy Nitowanie wyszło cudownie, oh ile bym dał, zeby mieć Nity (nity - przez wielkie N). Silnik oczywiście piękny, czy blasza była już pomalowana, bo nic nie wspomniałeś o malowaniu...

Czekam na ciąg dalszy. aha... zmień w nazwietematu Academmy, na Academy

Pozdro

Napisano

pasy są barwione z 1 strony a jak sie je wygina to zazwyczaj farba schodzi. Czasami tez Eduardowi zdarza sie dobrać złe kolory

Napisano

Fajny model. Nie ma porównania do tego gówna, które italeri wypuściło w 72 za 38 PLN !!!!!

No i oczywiście Twoja robota zapowiada świetny model !!!

Pozdrawiam

Napisano

Timi fajnie wyszlo Ci to nitowanko ale jak juz robisz konkursowa relacje to moze przy okazji pokazalbys takze swoje nitowadelko i technike jego uzycia ? To taka mala sugestia z mojej strony dla ubarwienia akcji a i przy okazji nauczymy sie czegos od Ciebie .

Co do blach barwionych Edzia mam podobne odczucia do Twoich.

Teraz promuja samoprzylepne i ciekawi mnie co ich spece od marketingu wymysla nastepnego ...

Czekam na ciag dalszy relacji.

Napisano

nitowadło wrzucę najszybciej w piątek i postaram sie mniej więcej conieco opisać jak znajdę chwile czasu. W tej chwili ledwo znajduje czas na polepienie czegoś,a będzie chyba jeszcze gorzej, myślałem że jednak szybciej trochę mi pójdzie ta robota.

pozdrawiam

Napisano

Niestety ( a może stety ) prace zawieszone na przynajmniej 2 tygodnie, spowodowane jest to dostaniem ciekawego zlecenia zarobkowego

Jak ruszę z budową to sie odezwę, postaram sie dokończyć model do końca konkursu

pozdawiam

• 6 months later...
Napisano

No to jade dalej z Boltem, Sky si ekurzy an półce to działam

.

DSCF0682.jpg

Pierwszy raz od jakiegoś roku malowałem Humbrolem i.... ułamałem drążek :P