Headhunter88 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Hej, specyfik o jaki chcę zapytać to zawartość buteleczki z tego linku: https://www.humbrol.com/uk-en/humbrol-gloss-clear-125ml-bottle.html Po nałożeniu 2giej warstwy aerografem (24h po pierwszej, która wydawała mi się za mało błyszcząca) w niektórych miejscach pojawił się siwy nalot. Nie była to pajęczyna taka jaką robią źle rozmieszane olejne lakiery humbrola. Nalot usunąłem zmywaczem do akryli wamodu i jakoś to wygląda.Zanim powtórnie użyję tego lakieru chcę spytać czy ktoś miał podobnie? Co poszło źle? Może jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Lakier wysechł za nim trafił na model. Zmniejsz ciśnienie i maluj z mniejszej odległości. Dodatkowo jeżeli dochodzisz do miejsca gdzie plastik ma nagle kąt 90stopni(łączenie skrzydeł z kadłubem) to trzymaj aerograf prostopadle do powierzchni, aby zmniejszyć ilość zawirowań powietrza. Z ciekawości. Jak ten lakier pachnie? Do jakich farb można porównać sam zapach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Dzięki z moim węchem równie dobrze możesz pytać ślepego o drogę ale chyba blisko mu właśnie do zmywacza wamodu z tym że ma o jakieś 60-70% słabszy zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi