Headhunter88 Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 Hej, galeria do warsztatu viewtopic.php?f=86&t=56694&start=15 Dla tych, którym nie chce się czytać całego warsztatu wszystkie moje błędy i doświadczenia w pigułce: a) model malowany Gunze H, jako podkład MR Surfacer 1200, preshading (który zniknął) olejny humbrol, b) jako błyszczący dałem akrylowy lakier humbrola AC7431, po którym niestety popękała mi farba i pojawiły się plamy na kalkach, jako matowy Gunze H20, który bardzo dobrze matowi powierzchnie i do tego lakieru nie mam zastrzeżeń, c) po zastosowaniu farb olejnych, chciałem dać trochę pigmentu piaskowego (efekt zabrudzenia pustynnego) co niestety trochę rozmazało wcześniejszy wash, c) chemia akrylowa pozwoliła mi pierwszy raz uniknąć problemów z zaparowanymi częściami przeźroczystymi, d) ogólnie przy modelu nie koncentrowałem się maksymalnie na jakiś małych detalach czy błędach, skupiając się najbardziej na ćwiczeniu malowania i testowaniu wcześniej nie używanych produktów, po za tym przeprowadzam się i to też swój wpływ ma e) powyższe tyczy się również jakości zdjęć (których robienia także się uczę) Zapraszam do pisania komentarzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 O co chodzi z ta plandeka. Zepsuła ci si sie szybka, czy taki pomysł miałes ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Headhunter88 Posted March 26, 2017 Author Share Posted March 26, 2017 Zepsuła się sie szybka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 Podoba mi się, ale lepiej bez plandeki. Ggratuluję !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts