jureczek Napisano 17 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2017 Nie jest to super ,ale już mnie cieszy Jak na trzecia figurka jestem zadowolony.To Niemiec i Amerykaniec .Buzki zrobione więcej nie kombinuje .Jak pomaluje umundurowanie i wstawię gadżety(ekwipunek). Na amerykańca wcisnę hełm ,to troszkę przysłoni mu gały i nie będzie taki straszny Trudne to to malowanie jednak bardzo dobrze sie maluje tymi akrylami od Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2017 Pracuje nad poprawa techniki malowania Bardzo trudno. Samo malowanie jest trudne ,ale w co ubrać moja armie? Niemca ubrałem ,trenuje z kobitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 To w końcu stworzyłem pierwsza figurkę.Naprawdę podoba mi się efekt.W realu jest bardzo podobna do żołnierzyka i nie taka brzydka jak na fotkach .Musze jeszcze podszkolić się z jakością zdjęć Zrobienie jej.zajęło mi to bardzo dużo czasu ,ale frajda jest wielka.Na zrobienie czeka jeszcze ponad 20 szt . ,myślę ze w końcu ,któraś się Wam spodoba Podstawka na szybkiego ,abym mógł się pochwalić efektem pierwszej figurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Jak na 1figurke to fajnie. Postępy robisz. Jest parę błędów ale co tam... np. manierka powinna być trochę niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 To dzięki Twojej pomocy Tak ,to pierwsza skończona ,bo te sprzed 20 lat wstyd nazwać figurkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 Dla relaksu-odpoczynku od trudnych malowań figurek, poprawiam dioramę Poprawiona trawa , drzewo , Do zrobienia nadal ,lejce , jablka , pomalować orczyk i drobne duperelki Na chwile obecna tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2017 Myślę ,ze powolutku nabieram wprawy Mistrzostwa na pewno nie osiągnę ,jednak jestem bardzo zadowolony z efektów moich poczynań Pędzelek dodał mi powera ,wiec działam Umyłem buźki i próbuje od nowa A to efekt .który mnie zadowala ,nawet kobitka jakoś wyszła kobitkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2017 Purysta nie jestem ,wiec nie przestrzegam dokładności kolorów,ale nie znaczy to ,ze o to nie dbam Staram się dobrać kolor tak aby był zbliżony do originalu I co najbardziej mnie wkurza ,to ,ze mam ogrom kolorów farb ,a gdy chce pomalować jakiś zestaw np. figurek nie mam na stanie odpowiedniego koloru.Nie pędzę do sklepu aby naprawić mankament,kombinuje.Mieszam posiadane farby,. Oleje z olejami ,akryle z akrylami ,inaczej się zważa (Próbowałem)i raczej z jednej firmy Mialo to miejsce właśnie przy ubieraniu amerykańców.Nie miałem odpowiedniego koloru Chciałem uzyskać taki malunek Użyłem Mund Braown 71.037 -Vallejo + Medium Flesh Tone 70.860 + Japanase Unf. WW II 70.923 i otrzymałem taki efekt Błyszczą się bo psiknąłem Mr.Hobby GX-100 Na to położyłem Wash AK Neutral Grey AK 677 , a na koniec suchy pędzel Vallejo White 70.951 Za pomocą technik modelarskich naprawdę wychodzą cuda, no może nie w pełnym tego słowa znaczeniu ,ale mnie zadawalaja -JUZ Ha ha ,ha dobrze ,ze nie zagląda tu " 7 urgen ",bo dalby mi popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2017 Zrobić mały retusz, buźki za jasne ,dodać paski hełmy i bron .poprawić dłonie .U jednej złamany palec musiałem dorabiać i będzie kolejna grupka figurantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Tak jak już pisałem. idziesz w dość dobrym kierunku. Całkiem fajnie jak na początek. I czy do malowania figurek używasz washa? jak tak to gdzie? I podoba mi się ,że się nie załamujesz. Brniesz dalej. Niejeden czołgista po pomalowaniu kilku sztuk figurek twierdzi ,że nie potrafi ich malować i traktuje je czasem jako dodatek do swojego pięknego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 AK -neutral grey ,bardzo rozcieńczony i tylko na korpus, kieszenie, załamania szwy, Przecieram Ak -white spirt delikatnym pędzelkiem ,waciki zostawiają klaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 To ten nawyk może lepiej zmień. Nie wychodzi tobie najlepiej. Ja robię tak: WAsha używam na butach. I mocno rozrobionego na główkę i dłonie. Na ubraniach można się skusić gdzie ciężko dojść pędzlem np. kieszenie, guziki. Tz. mocne i wąskie wgłębienia. Najczęściej i tak później jeszcze poprawiam washem lub pędzlem z farbą. Same ubrania lepiej malować pędzlem. Ale nie malować w górę i w dół. Zazwyczaj jest to kreska z góry na dół. Najczęściej raz kreska lub dwa-trzy razy. Jeszcze lepiej jej nie poprawiać aż do wyschnięcia. Jeśli jest okej to drugą malujesz obok w zależności jaki efekt ma wyjść. Przykład na dole: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 (edytowane) Pendzelek muszę solidnie potrenować,choć powiem ze jestem już zadowolony Dziękuje za wskazówki.Podobno trening czyni mistrza ,wiec muszę Duzo ,bardzo dużo trenować Na razie mam problem z photobucket.Podobno teraz trzeba płacić za publikowanie zdjęć A ja właśnie korzystałem z tego darmowego zdjęciowego hostingu Proponują Ingur,doczytałem ,ze wyskakują jakieś anomalia Bylem kiedyś w Fotosiku popróbuje Dokończyłem dioramę ,dodałem lejce Musze zrobić jeszcze ramkę do podstawki i poprawić cosik U mnie widać zdjęcia ciekawe, czy Wy tez widzicie? I trzeba wymyślić jakiś temat na konkurs Edytowane 19 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 (edytowane) Składam następną dioramę .Kobietka i dziecko ,można powiedzieć stan surow Trudne i pracochłonne jest malowanie figurek Na zdjęciach ,jeszcze w powiększeniu można się przestraszyć,ale w realu tak bardzo nie straszą Edytowane 19 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Foto sik tez poleciał ze mną w bambuko .Odpoczywam od figurek.Robie sobie Su-22 To nie znaczy ,ze nie będę kończył mojej armi . Ponieważ znikły moje wypociny ,wstawiam prze Imgura efekty ostatnich działań Mozę będzie można coś zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Foto sik tez poleciał ze mną w bambuko fotosik poleciał ponieważ masz tam konto. ja nie mam i wstawiam pojedynczo zdjęcia. wyżej moje zdjęcie cały czas widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 Fajny sposób ,ale ja na to nie wpadłem Zarejestrowałem się i myślałem ze będzie super ,a tu jakieś transfery itp. i znowu bałagan ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi