Piotr_P Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 Witam znowu. Przedstawiam kolejnego pokraka-dziwaka. Pojazd tworzony ewidentnie na niezłej bani lub haju Ferdka Porsche. Kolejny przejaw sinusoidalnych pomysłów jegomościa. Od wykraczających w przyszłość elektycznych napędów po totalne wpadki jak to coś. Model to żywiczny model firmy TP Model,w skali 1:72. Miałem już do czynienia z tą firmą przy okazji Tygrysa VK45.01 (P). Škoda wydaje się być nieco lepszym modelem. Niemniej jednak ocena to weciąż naciągane "3+". Żywica twarda ale bardzo krucha,zapewne mocno wiekowa biorąc pod uwagę ilość modeli tej firmy na rynku. Odlewy stosunkowo dobrze odlane pod względem technologicznym,bez większych nadlewek ale spasowanie bardzo średnie. Kleiłem lepsze żywice. Fatalne spasowanie kabiny z ramą,mostów z ramą oraz samych kół do mostów osie kół i mostów przesunięte względem siebie o dobry milimetr,może dwa... Jak pisałem żywica krucha więc została dziura w przednim prawym kole. Kilka razy próbowałem coś z tym zrobić ale wcześniej czy później i tak wychodził kwiatek. Więc odpuściłem bo pewnie doszło by do zniszczenia. Słupki kabiny baaaaardzo grube ,przez co trudne do osadzenia w nich szyb.O dziwno lepiej mi idzie szklenie w cieńszych słupkach. Tu raczej duży minus mojej pracy w tym modelu. Dodałem też plandekę z green stuffu. Wyszła średnio ale i tak lepiej niż zestawowa. Nie wiem jak oni w tym Panzerart robią takie cuda z tego GS Malowanie klasycznie dla mnie baza Tamiya,potem saturacja kolorami AK Interactive. Weathering AK Interactive, Mig,Vallejo Model ma przestawiać pojazd z okresu Battle of the Bulge.... A tak to wyglądało po rozpakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 Mi się podoba. Bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 Fajny, plandeka też spoko. Jedzie do mnie taki ale z extratechu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Dawno z takim zainteresowaniem nie obejrzałem galerii. Dziękuję Piotrze za kolejną już galerię ciekawego i nie znanego mi bliżej pojazdu. Miałem mieć kilka uwag.....dopóki nie zobaczyłem punktu wyjścia. W jakości mogliby rywalizować z ACE, tylko w plastiku przynajmniej można podłubać a tu jest krucha i twarda a może i bąbelkująca żywica. Wielki szacun za robotę i nie narzekaj na słabe oszklenie bo i tak jest super. Jeśli będzie Ci się chciało zobaczyłbym fotkę z monetką albo zapałką, ciekaw jestem wielkości. Masz rozmach z tymi modelami ogólnie, super robota:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Maja 2017 Autor Share Napisano 30 Maja 2017 Dzięki. Niestety dziwolągi mi się kończą....zostało może ze dwa,trzy. Postaram się zrobić fotki z zapałkami lub coś podobnego Co do rozmachu to po prostu efekt rozgrzebywania 2-3 modeli na raz...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi