Nerdi Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Witam. Prezentuje wszystkim mój ostatni model - Supermarine Spitfire mk.IXc RF-G (BS556) w skali 1/48. Został zbudowany w oparciu o zestaw Eduarda w wersji weekend, detale żywiczne i fototrawione oraz kalkomanie kagero. Był to mój pierwszy tak duży projekt, w którym zmierzyłem się po raz pierwszy z żywicą i blachą. Podczas pracy nauczyłem się wielu nowych dla mnie technik i sztuczek . Prace nad modelem trwały ponad 7 miesięcy, i moim zdaniem model prezentuje się dobrze . Ogromne podziękowania dla pana Arkadiusza Walerowicza za pomoc w organizowaniu dodatków i rady podczas budowy i dla Mateusza Zapotocznego za zdjęcia modelu. A tak się prezentuje model: A poniżej link do relacji z budowy. https://nerdimodels.wixsite.com/warsztat/1-2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 (edited) Fajny, chociaż nie uniknąłeś paru drobnych błędów, bo pewnie nie miałeś w ręku książki Matusiaka gdzie jest siedem zdjęć tej maszyny. Z takich ogólnych: Klapy srebrne od wewnątrz. Wnęki podwozia w kolorze spodu. Łom nie był czerwony. iZagłówka nie było. W początku kariery nie miał zewnętrznych kaemów. Klapy miały tylko dwie pozycje: schowane, albo wysunięte na ok. 90 stopni. Edytka: Czarne linie na skrzydłach były zamalowane przez rondel. Najpierw linie malowano, potem znak. Znak na górze zresztą za mały, na dole w złej pozycji. Edited June 4, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 BRAWO za czerwony łom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts