Okti Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Kolejny projekt to Golf jedyneczka. Firma Fujimi. Mam zamiar go odpicować, czyli shown & shine. Plany: *Wybebeszone wnętrze *Klatka, kubełki *Dużo chromu na zewnątrz *Gleba z BBS'ami *Otwierana tylna klapa i szyberdach(fujimi udostępniło taką możliwość) Narazie pomalowałem na czarno deske rozdzielczą, potem domaluje szczegóły. Jeszcze pomalowałem grill, oczywiście na 2 lampki ze znaczkiem, troche nie pasował, ale doszlifowałem troche i jest git. Wyciąłem szyberdach. Pomalowałem także tylny zderzak, a przedni troche odstaje, więc muszę poprawić. Trochę fotek: A ma wyglądać tak: Kolor juz zakupiony: *usunąłem obrysówki *Usunąłem mocowania na kanape w boczkach drzwiowych *Małe podpórki pod płaską podłogę z tyłu Przed: Po: No i na to podłoga. Potem poszpachluje łączenia i w przyszłości będzie flock ;) I oczywiście klatka. Podwozie w podkładzie, kilka elementów pomalowanych. I strasznie mi się narazie to podoba i się własnie zastanawiam, bo docelowo całe podwozie miało być w kolorze budy(oczywiście niektore elementy w innym kolorze) a nadkola białe. I myśle jak to pomalować Proponuje ktos jakiś kolor do wnetrza? A więc felgi już wybrałem, przyłożyłem i widzą mi się. Przymiarka bez zawiechy, ale planuje taki set up jak jest na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 ciekawie sie zapowiada czekam na dalsze postępy i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 No bardzo ciekawy model. Fajnie że chcesz go odpicować. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 No nareszcie okti się zebrałeś i założyłeś temat. Musze powiedzieć że ładnie Ci to wychodzi, ale ja bym dał rycerskie fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 A więc mały apdejt. Dorobiłem ścianke, odzielającą kabine od komory silnika. Żeby ładnie wyglądało to poszpachlowałem i skopmonowałem z wnętrzem, aby były łagodne przejścia. Wyglądało to tak: Jako, że przód trzeba było zglebić, rzeźbiłem na początku przednie amortyzatory, ale gleba była za mała :P Aby osiągnąć odpowiednią wysokość musiałem zrobić nowe zawieszenie. Tutaj tez trzeba było trochę porzeźbić. Teraz jest na ośce: Przyszedł czas na klatke. Co chwole sie wkur***łem, bo a to nie dało sie skleić, a to nie równo, jak już było dobrze rozlatywało się...Ale jakoś doszedłem do końca i jest git moim zdaniem. Grubośc jest idealna, na zdjęciach może troche za grubo, ale w rzeczywistości miodek No i wczoraj pomalowałem wnętrze, podwozie w kolor. Na podłodze jest neirówno, ale tam będzie flock, więc nie ma problemu. Będzie także w "bagażniku". Klatke pomalowałem na srebrno i wygląda moim zdaniem dobrze. Jestem jak narazie zadowolony ;) A nadkola jeszcze dziś będą białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Wydaje mi się, że flock mija się z celem, gdy robisz wybebeszone auto w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 Nie jest to rajdówka, tylko show&shine, czyli auto pokazowe. Mniej więcej tak ma wnętrze wyglądać: Także nic się nie mija z celem ;) Jest jak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Golfik fajnie by wygladal z TAKIMI felgami. Klasyk BBS do Golfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 Majek Jak już to na BBS RS, 3 częściowe, kute. Mam takie także do modelu, ale sa zbyt obadane i chcialem, aby golfina czymś się wyróźniała, więc stoi na Prosiakach, które pasują idealnie wg.mnie ;) Tak wyglądają BBS RS: http://www.ckadett.de/felgen/bilder/damals/9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Ładnie ci wyszła klatka bardzo ładnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 A tu juz we flocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Bardzo dobrze Ci idzie, podoba mi się Twój Golfik! Aż mi chęć na taką furkę przyszła! Niestety muszę poczekać na jakieś pieniądze, bo aktualnie ich nie posiadam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Bardzo ciekawy projekt życzę powodzenia w dalszych pracach nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 13 Marca 2008 Autor Share Napisano 13 Marca 2008 A więc modelik jest już pokolorowany . Jest już po bezbarwnym, bez polerki jeszcze. Listwy boczne i ramki pójdą w chrom jak coś ;) I różne detale. Fotky: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Kolor super i również się ładni świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Piękny kolorek i na dodatek łądnie się świeci a po polerce będzie miodzicho Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 A więc model jest na dokończeniu, a raczej był. Ładnie fifarafa se go wypolerowalem: Zadowolony wziąłem się za maskowanie i chromiki. Ładnie pomaskowałem, pomalowałem. Odklejając przewidywalem, że pojawi mi się uśmiech na mordzie, a tu :bip: ;| Mega zonk. Generalnie próbuje ukryć me, że tak powiem zdenerwowanie. Tak to wygląda: Nie wytrzymam: :bip: mać, co za jebana taśma Tamiyi, :bip: no cały efekt mi zjebał sie ja pierdole no :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 No ziomuś jak chcesz to mam DOT na chacie hahahahahhhaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Od teraz to będzie kurna odpicowany rat ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Oj kolego do DOT'a z tym, i nie rób rat'a bo pomysł miałeś dobry, wkrótce to i jak biorę się za MK1 , więć kolego do roboty... Czasem tak bywa że trzeba robić jedną czynność kilka razy ;/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Tak to jest tym sprayem, słabiutko trzyma się powierzchni i tu raczej wielkiej winy nie ma taśma. Wydaje mi się że powinieneś wcześniej pokryć model lakierem bezbarwnym lub sidoluxem, może by się tak nie stało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Model byl pokryty bezbarwnym? 3 warstwy? Polerka? Więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Rzeczywiście. Musiałem to przegapić w twojej relacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi