Skocz do zawartości

VW Golf mk1 - Fujimi 1:24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejny projekt to Golf jedyneczka. Firma Fujimi. Mam zamiar go odpicować, czyli shown & shine.

Plany:

*Wybebeszone wnętrze

*Klatka, kubełki

*Dużo chromu na zewnątrz

*Gleba z BBS'ami

*Otwierana tylna klapa i szyberdach(fujimi udostępniło taką możliwość)

Narazie pomalowałem na czarno deske rozdzielczą, potem domaluje szczegóły. Jeszcze pomalowałem grill, oczywiście na 2 lampki ze znaczkiem, troche nie pasował, ale doszlifowałem troche i jest git. Wyciąłem szyberdach. Pomalowałem także tylny zderzak, a przedni troche odstaje, więc muszę poprawić. Trochę fotek:

th_PICT0031.jpg

th_PICT0008-1.jpg

th_PICT0009.jpg

th_PICT0007-1.jpg

A ma wyglądać tak:

th_Ciemneblue.jpg

Kolor juz zakupiony:

th_PICT0010-1.jpg

th_PICT0011.jpg

*usunąłem obrysówki

th_PICT0078.jpg th_PICT0076.jpg

*Usunąłem mocowania na kanape w boczkach drzwiowych

th_PICT0062.jpg th_PICT0084.jpg

*Małe podpórki pod płaską podłogę z tyłu

Przed:

th_PICT0092.jpg

Po:

th_PICT0095.jpg

No i na to podłoga. Potem poszpachluje łączenia i w przyszłości będzie flock ;) I oczywiście klatka.

th_PICT0100.jpg

Podwozie w podkładzie, kilka elementów pomalowanych. I strasznie mi się narazie to podoba i się własnie zastanawiam, bo docelowo całe podwozie miało być w kolorze budy(oczywiście niektore elementy w innym kolorze) a nadkola białe. I myśle jak to pomalować

th_PICT0016-1.jpg

th_PICT0015.jpg

th_PICT0013-1.jpg

Proponuje ktos jakiś kolor do wnetrza?

A więc felgi już wybrałem, przyłożyłem i widzą mi się. Przymiarka bez zawiechy, ale planuje taki set up jak jest na fotkach

th_PICT0823.jpg th_PICT0822.jpgth_PICT0829.jpgth_PICT0827.jpg th_PICT0825.jpg

Napisano

No bardzo ciekawy model. Fajnie że chcesz go odpicować. Trzymam kciuki!

Napisano

No nareszcie okti się zebrałeś i założyłeś temat. Musze powiedzieć że ładnie Ci to wychodzi, ale ja bym dał rycerskie fotele :D

• 2 weeks later...
Napisano

A więc mały apdejt. Dorobiłem ścianke, odzielającą kabine od komory silnika. Żeby ładnie wyglądało to poszpachlowałem i skopmonowałem z wnętrzem, aby były łagodne przejścia. Wyglądało to tak:

th_PICT0885.jpg

Jako, że przód trzeba było zglebić, rzeźbiłem na początku przednie amortyzatory, ale gleba była za mała :P Aby osiągnąć odpowiednią wysokość musiałem zrobić nowe zawieszenie. Tutaj tez trzeba było trochę porzeźbić. Teraz jest na ośce:

th_PICT0882.jpg th_PICT0881.jpg

Przyszedł czas na klatke. Co chwole sie wkur***łem, bo a to nie dało sie skleić, a to nie równo, jak już było dobrze rozlatywało się...Ale jakoś doszedłem do końca i jest git moim zdaniem. Grubośc jest idealna, na zdjęciach może troche za grubo, ale w rzeczywistości miodek

th_PICT0937.jpg

No i wczoraj pomalowałem wnętrze, podwozie w kolor.

th_PICT0959.jpg th_PICT0958.jpg th_PICT0955.jpg

Na podłodze jest neirówno, ale tam będzie flock, więc nie ma problemu. Będzie także w "bagażniku". Klatke pomalowałem na srebrno i wygląda moim zdaniem dobrze. Jestem jak narazie zadowolony ;) A nadkola jeszcze dziś będą białe.

th_PICT0965.jpg

th_PICT0961.jpg

Napisano

Nie jest to rajdówka, tylko show&shine, czyli auto pokazowe. Mniej więcej tak ma wnętrze wyglądać:

th_mk16.jpg

th_IMG_0089.jpg

Także nic się nie mija z celem ;) Jest jak ma być.

Napisano

Bardzo dobrze Ci idzie, podoba mi się Twój Golfik! Aż mi chęć na taką furkę przyszła! Niestety muszę poczekać na jakieś pieniądze, bo aktualnie ich nie posiadam :(

• 1 month later...
Napisano

A więc modelik jest już pokolorowany . Jest już po bezbarwnym, bez polerki jeszcze. Listwy boczne i ramki pójdą w chrom jak coś ;) I różne detale. Fotky:

th_PICT1198.jpg

th_PICT1197.jpg

th_PICT1174.jpg

th_PICT1173.jpg

th_PICT1168.jpg

th_PICT1167.jpg

th_PICT1166.jpg

Napisano

A więc model jest na dokończeniu, a raczej był. Ładnie fifarafa se go wypolerowalem:

th_PICT1260.jpg

Zadowolony wziąłem się za maskowanie i chromiki. Ładnie pomaskowałem, pomalowałem. Odklejając przewidywalem, że pojawi mi się uśmiech na mordzie, a tu :bip: ;| Mega zonk. Generalnie próbuje ukryć me, że tak powiem zdenerwowanie. Tak to wygląda:

th_PICT1274.jpg

th_PICT1271.jpg

th_PICT1270.jpg

th_PICT1268.jpg

th_PICT1267.jpg

Nie wytrzymam:

:bip: mać, co za jebana taśma Tamiyi, :bip: no cały efekt mi zjebał sie ja pierdole no :[

Napisano

No ziomuś jak chcesz to mam DOT na chacie

hahahahahhhaha

Napisano

Oj kolego do DOT'a z tym, i nie rób rat'a bo pomysł miałeś dobry, wkrótce to i jak biorę się za MK1 , więć kolego do roboty... Czasem tak bywa że trzeba robić jedną czynność kilka razy ;/.

Napisano

Tak to jest tym sprayem, słabiutko trzyma się powierzchni i tu raczej wielkiej winy nie ma taśma. Wydaje mi się że powinieneś wcześniej pokryć model lakierem bezbarwnym lub sidoluxem, może by się tak nie stało .