koksik750 Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Chciałbym pokazać jak robię swoją lakiernię. Może komuś się przyda ;o) Co mi będzie potrzebne: 3 arkusze 6mm MDF-u ( 1220x610mm ) - może być grubszy klej do drewna wyżynarka lub piła zawiasy jakiś "gadżet" do zamykania drzwi. Moja lakiernia będzie wyglądała tak: Rozważam ewentualne inne zamocowanie drzwi. Będzie miała dwa wentylatory ustawione pod kątem - zauważyłem że gdy ściana jest pionowa opary z aero odbijają się, więc może gdy ściany będą ustawione po skosie ograniczy w ten sposób powracanie oparów Najpierw musimy rozrysować na arkuszach poszczególne elementy lakierni. Potem wycinamy poszczególne elementy: Musimy pamiętać o otworach na wentylator i kable: I zabieramy się za klejenie: na tym zdjęciu podłoga z boczną ścianką Wkrótce kolejne etapy powstawania "super lakierni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 powodzenia ja też buduje lakiernie jak co to możemy się wymieniać fotami i spostrzeżeniami pozdrawiam saxot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 Pokaż co robisz. Foty możesz pokazać tu lub ślij na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Hmm... Obawiam sie, ze sklejenie moze nie wystarczyc. Ja bym sugerowal wzmocnienie laczen jakims okuciem. Np. katownikiem metalowym na zewnatrz lub wewnatrz komory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 To się ewentualnie zrobi - ten klej co posiadam jest piekielnie mocny! Raz sklejałem dystanse do głośników do auta. Gdy skleiłem dwa ze sobą, żeby tworzyły jeden i później chciałem je odkleić to prędzej rozerwałbym ten MDF niż rozkleił dwa kawałki od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 W związku iż umeblowanie mojego ciasnego pokoiku uniemożliwia zrobienie otwieranej klapy, lakiernia pozostaje otwarta - myślę nad stworzeniem pomieszczenia do schnięcia modli i umieszczenie go na lakierni. Gotowa, posklejana lakiernia z zainstalowanymi wentylatorami. Muszę tylko dołożyć rury odprowadzające opary za okno i pozostaje tylko podłączyć do prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myven Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 zdjęcia niestety nie działają, wiec załaduj je jeszcze raz jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 U mnie też nie działają zdjęcia , jak Możesz to wstaw zdjęcia na fotosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi