rzelu Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Już prawie koniec Edytowane 9 Lipca 2009 przez Gość Cytuj
zdzislaw_6a Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Właśnie niedawno nabyłem model T60 wytw. krajowej AERO, i jestem na etapie spalania się przy nim. Przy okazji "podglądam" twoje dzieło które jest powalające jeśli chodzi o "naturalizację". No dałeś czadu!!! Ja swój model zamierzam zachować w wersji oryginalnej z wieżą. Ale po analizie zdjęć oryginału, zauważyłęm kilka błędów producenta modelu. Np. zrypany góna pokrywa włazu kierowcy - zbędny kołnierz w pancerzu skutkiem czego zawiasy dyndają w powietrzu, żle wykonany element ssący powietrze (na prawo od wieży) ja od str. zewnętrznej wypiłowałęm bok i wmontowałęm mikro paseczek siatki bo tak ma oryginał. Na wieży brak nitów to je dorobiłem. Lufę działka wykonałem z grubej igły od strzykawki. Żaluzję chłodnicy zamierzam wykonać z blaszek, czy mi się to uda nie wiem ale plan jest. Z modelarskim pozdrowieniem - Zdzisław. Cytuj
rzelu Napisano 7 Października 2008 Autor Napisano 7 Października 2008 Uważaj na ustawienie koła napinającego - przy ustawieniu wg zdjęć - tak jak ja to zrobiłem - zabraknie Ci ogniwek! Cytuj
zdzislaw_6a Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Dzięki za cenną uwagę. Tak sobie myślałem czy nie będzie z tym sęków. Co prawda osie już wkleiłem w gniazda ale to jeszcze nie dramat. Nie montowałem jeszcze kół. Producent paru rzeczy nie przemyślał w tym modelu. Coś za coś, albo cena modelu albo jakość. Choć pomimo braku czasu lubię takie wyzwania. Narka!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi