husarz12 Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Rozumiem, wentylatory już wklejone, zrobiłem także stelaże na schurzeny oraz lufę niestety nieco krzywo wyszło. Dziś także dojechało jarzmo z Panzerartu oraz zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Tylko niech kolega nie zapomni wkleić pozostałych elementów tego wysokiego wentylatora, ja podałem tylko dwie części z kilku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husarz12 Napisano 1 Września 2017 Autor Share Napisano 1 Września 2017 Prace powoli idą naprzód, podziałałem trochę z wentylatorami, jeśli te wyloty po prawej są otwarte to ten wysoki wentylator powinien być zamknięty ? Na wieży dorobiłem detektory gazu, ktoś wie na jakiej zasadzie one działały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Nie, tymi przesłonami po lewej można regulować dopływ powierza do chłodnic, tak zwany "wysoki" wentylator odzyskiwał ciepłe powietrze z silnika i odsyłał je do systemu ogrzewania. Dokładając poszczególne trójkątne przesłony wymuszało się większą ilość zasysanego ciepłego powietrza do ogrzewania jeśli było ekstremalnie zimno. Te płytki od gazu to zwykłe kątowniki do których dwiema śrubami przykręcało się płytki z odczynnikami chemicznymi, kiedy weszły w reakcję z gazem to zmieniały kolor co mógł zobaczyć dowódca przez wizjery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi