Browarek90 Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 Z allegro do paznokci jakiś po taniości. Tylko nakładać trzeba przez sitko najlepiej ja używałem takiego zaparzacza do herbaty o takiego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5748953346 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Super, dzieki bo przymierzam się właśnie do tego wynalazku. Podłoga wyszła świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 Witam ! Dzień 8 pracy nad modelem: Poskładałem do kupy środek oraz dodałem pasy, trochę się z nimi męczyłem ale jak dla mnie wyszło fajnie Następnie przygotowywałem kastę Przy okazji lusterek trafiła się nie miła niespodzianka, okazało się że są nie do końca odlane i maja dziury: Załatałem już to i dałem podkład zobaczę później czy trzeba jaszcze poprawiać, a do lusterek dorobiłem mocowanie z drutu i w tym też celu nawierciłem otwory montażowe w karoserii Wstępnie przymierzone i jest ok ;] Natomiast wcześniej miałem chyba jakieś zaćmienie, bo nie zauważyłem że brakuje instrukcji składania silnika a części do niego są Ktoś wie gdzie znajdę do tego tutka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Na 1999.co.jp tylko poszukaj innego przepaku. W moim pudle tez jest silnik bez instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Daj maila na PW to podeślę fotki mojej instukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Dzień 10 pracy nad modelem: Kasta dostała kolor, ciężko mi było przy sztucznym świetle dobre zdjęcie zrobić ale przy dziennym udało się uchwycić kolor: Zacząłem też składać silnik,( dzięki podesłanej przez kashato instrukcji:D) zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Sprawdziłeś te zawiasy klapy silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Jak przykladałem to wyglądało ok trochę tą listwe co idzie nad te zawiasy szlifowałem bo wyglądała jakby trochę odstawała. Jedyny problem jest taki że będzie ciężko to ustawić wszystko razem. Tzn tak zeby klapa dobrze leżała, listwa była dobrze ustawiona i wszystko się ładnie otwierało. Ogólnie planuję, jak dobrze silnik pójdzie, postawić go właśnie z otwartą klapą tylko silnika bo będzie ciekawie na półce wyglądać:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 25 Października 2017 Autor Share Napisano 25 Października 2017 Dzień 11 pracy nad modelem Udało mi się pomalować te czarne linie na kaście i uszczelki z grilem. Maskowania było sporo, ale z efektu jestem zadowolony głównie z linii oraz grilla, przy uszczelkach były 3 niedociągnięcia, dwa w miarę poprawiłem. Zdziwiłem się bo przed malowaniem dałem bezbarwny dla zabezpieczenia, ale w tych miejscach gdzie podeszła mi czarna farba rozpuściło kolor do podkładu. Dziwne bezbarwny GX100 farby tamki z LT Przepraszam za fotki ale w dzien praca/córka i muszę nocą robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Października 2017 Share Napisano 25 Października 2017 Nic dziwnego, bo LT jest agresywny. Nie zalewamy farbą żeby aż ciekło, to wtedy nic się nie będzie działo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 Dzień 12 pracy nad modelem: Położyłem kalki oraz lakier : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Ładnie. Lakier jaki? Uszczelki malowałeś przed lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 GX100 tak przed, podpatrzyłem gdzieś taki sposób na Youtube i stwierdziłem że spróbuję ponieważ jak malowałem po to dużo po maskowaniu i pracach z tym związanych tracił a przy polerce ruszało czasem uszczelki. To drugi model w którym tak zrobiłem i moim zdaniem wygląda dobrze, ocenicie jak zrobie lepsze fotki:-) A tak przy okazji po paru modelach pomalowanych GX-100 chyba go już wyczułem tzn jakie ciśnienie i propoecje, tak ogólnie to wydajny jest niby taki mały słoiczek a na długo starcza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 No i teraz zostawisz uszczelki w połysku? A uszczelki ci przy polerce znikały, bo się je maluje po polerce. Teraz powinieneś po polerce znów je maskować żeby pomalować na półmat. Za to podpowiem przy okazji, że panel lines przed bezbarwnym jest dobrym nawykiem, bo linie są wtedy mniej zalane farbą i lepiej to wygląda. Widzę, że masz płytkie linie i raczej PL już nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 O kurde a myślałem że dobrze będzie panel linera dać po:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Jak najbardziej można po, często ma to te zaletę, że linie będą matowe, ale coś mi się wydaje, że masz za płytkie linie i nie uda Ci się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 Dzień 13 pracy nad modelem: końcówka składam do kupy i nie długo galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Gratuluję modelu. Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi