Fabson93 Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Długo zastanawiałem się nad modelem, który miałby uczestniczyć w konkursie Wybrałem Leoparda C2 MEXAS od Takoma, z czasów misji w Afganistanie. Ktoś może się zastanawia "skąd ten wybór? " Mianowicie, ze względu na nasilające się ataki Talibów, oraz nie osiągnięcie celu podczas operacji Mountain Trust i Operacji Medusa, Kanada zdecydowała się wysłać do Afganistanu szwadron czołgów z Pułku Koni Lorda Strathcona. Decyzja o wysłaniu czołgów zapadła 15 września 2006. Pierwsze Leopardy C2 dotarły do Kandaharu w połowie Października 2006, a pierwsze wejście do walki nastąpiło 2 grudnia 2006. Leopardy C2 były pierwszymi czołgami rozlokowanymi w Afganistanie. Co do samego modelu: - bardzo fajny detal - miejscami występują nadlewki - koła jezdne sa do wymiany - gąsienice, mają gumowe łączenia, i raczej też do wymiany. - tylne światła mogłyby być lepiej wykoanen To tyle na chwilę obecną, po starał się pokazywać postępy na bieżąco. Pracę czas zacząć Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Zaczynaj, zaczynaj...i skończ go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 (edytowane) Dopinguję .Bardzo dobry jakościowo produkt Panzerart: Canadian MEXAS C2 with thermal cover https://www.mojehobby.pl/products/Canadian-MEXAS-C2-with-thermal-cover.html Może wykorzystasz w projekcie Pozdrawiam Edytowane 15 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 O! Bede sie przyglądał, No aftermarketów c dość na rynku by pozbyć sie jeszcze paru stówek , stylu głowy mi sie rodzi pomysł właśnie na niego plus kocyk z Panzerartu, popaczym uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Postępy... Niewielkie... Ciągnie się to, jak flaki z olejem W chwili obecnej zaatakowalem zawieszenie oraz trochę tył Odnośnie dodatków, to w październiku zostaną zamówione "fajne rzeczy " z Kanady i Niemiec Panzerarta wezmę pod rozwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Tutaj link do listy co należałoby poprawić w modelu Takom-a http://www.network54.com/Forum/169232/thread/1395013776/C2+MEXAS+Tweak+List Dopinguję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Hmmm No duzo tego tam, ale na 30 błędów większość faktycznie to drobne błędy, a to kabla nie ma a to podstawa anteny nie ta, do ogarnięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Od jutra wznawiam relacje Stay tuned ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 (edytowane) Super a co wykorzystasz z AS 1 bo to zdaje się australijczyk do Mexas-a? Domyślam się że na pewno jakieś akcesoria/wyposażenie? Edytowane 4 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 Ciąg dalszy relacji... oraz partia fotek marnej jakości i estetyki... "Typowy Janusz z aparatem" (Nie obrażając osób o tym imieniu) Jednak do rzeczy 1. Kosz złożony, muszę tylko wyczyścić pod walorke Legenda. Wstępnie usunąłem już kilka uchwytów na tyle kosza, oraz wyciąłem boczne (nie występujące w rzeczywistości) ścianki łączące się z bocznymi segmentami pancerza na wierzy. 2. Element pancerza, zakładany na jarzmo armaty czołgowej 3. Wieża z pancerzem Druga strona 4. Pancerz na kadłubie i kilka wklejonych zestawowych elementów A tak prezentuje się w całości 5. Dodatki Wykorzystam jeszcze lufę i błotniki czy tam chlapacze od Leopard Club, oraz zestawowe koła jezdne i gąsienice z Leoparda 1A4 MENGa. Powłokę antyposlizgową wykonam z wodnego papieru ściernego. Dużo rozmyślałem w jakim kierunku rozwine ten model. Podjąłem decyzję, że zbuduje wariant z wczesnych lat, który pokryje się z " jesiennym okresem eksploatacji *... Bez klimatyzacji... wariant dla prawdziwych twardzieli W chwili obecnej to wszystko co mam do zaprezentowania Myślę, że już niebawem, kiedy uporam się z namiotem, to zaczne wrzucać fotki o lepszej jakości i bardziej estetyczne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 uuuuuu... na bogato fajne dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Fabson93 - dobrze ze powrociles do tego modelu powyzej wspomniales iz .... ....wyciąłem boczne (nie występujące w rzeczywistości) ścianki łączące się z bocznymi segmentami pancerza na wiezy ... moglbys bardziej ten temat przyblizyc,jakies foto? Na jednym ze zdjec ktore ci przeslalem jest blacha laczaca wieze z koszem tylnym , na zamieszczonych powyzej fotach pokazales zestaw LF 1285, czemu nie korzystasz z niego? Ma pare poprawnych maneli do tego kotka. Z Workshopa masz zestaw anten metalowych, bardzo ladnie zrobione Bulik, pisząc o koszu, miałem na myśli takie wypustki, które są na częściach E19 i E27 Instrukcja Legenda nie mówi bezpośrednio o usunięciu tych drobnych elementów, można jedynie to wydedukować po bliższym przyjrzeniu się instrukcji i fotografii realnego egzemplarza Dla porównania Jak sam widzisz, najgorzej zaobserwować to z prawej strony Jeśli chodzi o anteny to już kupiłem... i kilka innych części. Teraz czekam aż do mnie dotrą; a lufe i błotniki miałem z poprzedniego zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi