Coppercat Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 (edytowane) Niedawno przyjechało do mnie z Ukrainy coś takiego: Przesyłka lotnicza dotarła do Polski po dwóch tygodniach ( ) Czyli dostawa z Hong Kong'u jest szybsza ..... Co w środku ? W środku kupa żywicy. Elementy całkiem fajnie odlane. Spasowanie OK. Podobno można z tego zrobić coś takiego (oczywiście na bazie modelu Revell'a): Mam nadzieję, że efekt będzie dobry, bo tani ten transkit nie był ...... Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Temu zestawowi bliżej chyba do osobnego modelu, niż konwersji, bo jest zupełnie nowa buda ;) Na prawdę tam nic z Revella już nie pasuje? Jak oceniasz tego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Ogólnie ciekaw jestem czy mają porozumienie z Revellem i czy można tak w większości zrzynać model jeśli owego porozumienia nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Przecież nie zrzynają, toż to prawie osobny model ^^ Aby pasuje do Revella A swoją droga ciekawa firma ostatnio na yt widziałem jak gościu Supre z Szybkich i wściekłych robił z pomocą ich transkitu i moim zdaniem fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Przecież nie zrzynają, toż to prawie osobny model ^^ Aby pasuje do Revella A swoją droga ciekawa firma ostatnio na yt widziałem jak gościu Supre z Szybkich i wściekłych robił z pomocą ich transkitu i moim zdaniem fajnie wyszło. Czyli chcesz mi powiedzieć, że robili cały model od podstaw (m.in. komorę silnika) i nie bazowali na Revellu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Wiecie, w Rosji i na Ukrainie rynek kitów i transkitów rządzi się trochę innymi prawami;) Tam jeśli coś się prawdopodobnie sprzeda to się to po prostu wytwarza, ludzie zadowoleni a i producent cieszy się z zysku. A jakieś durne zgody i pozwolenia mają oni w głębokim poważaniu)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Wiecie, w Rosji i na Ukrainie rynek kitów i transkitów rządzi się trochę innymi prawami;) Tam jeśli coś się prawdopodobnie sprzeda to się to po prostu wytwarza, ludzie zadowoleni a i producent cieszy się z zysku. A jakieś durne zgody i pozwolenia mają oni w głębokim poważaniu)) Tak też myślałem. Ciekawe jak ze spasowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 19 Września 2017 Autor Share Napisano 19 Września 2017 (edytowane) Zrobiłem porównanie oryginału (Revell) z transkitem. Spasowanie żywicy jest niezłe. Na fotkach widać szpary, ale jest to wina moich niezgrabnych paluchów. Wszystko oczywiście poskładane na słowo honoru ..... Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Przecież nie zrzynają, toż to prawie osobny model ^^ Aby pasuje do Revella A swoją droga ciekawa firma ostatnio na yt widziałem jak gościu Supre z Szybkich i wściekłych robił z pomocą ich transkitu i moim zdaniem fajnie wyszło. Czyli chcesz mi powiedzieć, że robili cały model od podstaw (m.in. komorę silnika) i nie bazowali na Revellu? Nie nie chce:p to miała być lekka ironia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 (edytowane) Do porównania dochodzi jeszcze kasta MB AMG GT3 Tamiya. Przepraszam za jakość fotek, ale robione były "na kolanie". Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi