Coppercat Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 (edited) Niedawno przyjechało do mnie z Ukrainy coś takiego: Przesyłka lotnicza dotarła do Polski po dwóch tygodniach ( ) Czyli dostawa z Hong Kong'u jest szybsza ..... Co w środku ? W środku kupa żywicy. Elementy całkiem fajnie odlane. Spasowanie OK. Podobno można z tego zrobić coś takiego (oczywiście na bazie modelu Revell'a): Mam nadzieję, że efekt będzie dobry, bo tani ten transkit nie był ...... Edited June 6, 2020 by Coppercat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Temu zestawowi bliżej chyba do osobnego modelu, niż konwersji, bo jest zupełnie nowa buda ;) Na prawdę tam nic z Revella już nie pasuje? Jak oceniasz tego producenta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashato Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Ogólnie ciekaw jestem czy mają porozumienie z Revellem i czy można tak w większości zrzynać model jeśli owego porozumienia nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browarek90 Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Przecież nie zrzynają, toż to prawie osobny model ^^ Aby pasuje do Revella A swoją droga ciekawa firma ostatnio na yt widziałem jak gościu Supre z Szybkich i wściekłych robił z pomocą ich transkitu i moim zdaniem fajnie wyszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashato Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Przecież nie zrzynają, toż to prawie osobny model ^^ Aby pasuje do Revella A swoją droga ciekawa firma ostatnio na yt widziałem jak gościu Supre z Szybkich i wściekłych robił z pomocą ich transkitu i moim zdaniem fajnie wyszło. Czyli chcesz mi powiedzieć, że robili cały model od podstaw (m.in. komorę silnika) i nie bazowali na Revellu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan1 Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Wiecie, w Rosji i na Ukrainie rynek kitów i transkitów rządzi się trochę innymi prawami;) Tam jeśli coś się prawdopodobnie sprzeda to się to po prostu wytwarza, ludzie zadowoleni a i producent cieszy się z zysku. A jakieś durne zgody i pozwolenia mają oni w głębokim poważaniu)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashato Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Wiecie, w Rosji i na Ukrainie rynek kitów i transkitów rządzi się trochę innymi prawami;) Tam jeśli coś się prawdopodobnie sprzeda to się to po prostu wytwarza, ludzie zadowoleni a i producent cieszy się z zysku. A jakieś durne zgody i pozwolenia mają oni w głębokim poważaniu)) Tak też myślałem. Ciekawe jak ze spasowaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppercat Posted September 19, 2017 Author Share Posted September 19, 2017 (edited) Zrobiłem porównanie oryginału (Revell) z transkitem. Spasowanie żywicy jest niezłe. Na fotkach widać szpary, ale jest to wina moich niezgrabnych paluchów. Wszystko oczywiście poskładane na słowo honoru ..... Edited June 6, 2020 by Coppercat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browarek90 Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Przecież nie zrzynają, toż to prawie osobny model ^^ Aby pasuje do Revella A swoją droga ciekawa firma ostatnio na yt widziałem jak gościu Supre z Szybkich i wściekłych robił z pomocą ich transkitu i moim zdaniem fajnie wyszło. Czyli chcesz mi powiedzieć, że robili cały model od podstaw (m.in. komorę silnika) i nie bazowali na Revellu? Nie nie chce:p to miała być lekka ironia:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppercat Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 (edited) Do porównania dochodzi jeszcze kasta MB AMG GT3 Tamiya. Przepraszam za jakość fotek, ale robione były "na kolanie". Edited June 6, 2020 by Coppercat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts