Jump to content

Recommended Posts

Posted

Początki bywają trudne.Ja już mam pierwszy krok tutaj za sobą.Zatem postanowiłem wrzucić jeszcze jedną figurkę.

Miniaturka firmy tamiya, skala 1:16.

1d11f18d794288bbm.jpg 24332d8516074694m.jpg 85de1086bc79c2ebm.jpg

• 1 month later...
Posted

Podoba się podoba, mam tylko dwa zapytania:

1-dlaczego kolba mg jest czarna?

2-z czego jest ten świetny śnieg-spray, soda??

Posted

Witam.

Śnieg to rzeczywiście soda, a kolba .... no chyba z bakelitu A poważnie znalazłem zdjęcia właśnie z taką kolbą i tak już zostało.

Pozdrawiam

Posted

Co do robienia i malowania figurek, to zawsze będę uważał, bez względu na skalę, że to wyższa szkoła jazdy, w szczególności przy twarzy i oczach. W Twojej figurce moim zdaniem wszystko gra, szczególnie właśnie przy oczach ( nie ma zeza ). Jako ciekawostkę mogę podać, że dywizja SS "Wallonien" broniła w kwietniu 1945 roku jednej z aktualnych dzielnic Szczecina-Podejuch ( aktualnie Podjuchy), na której to dzielnicy mieszkam. Obrona szła im bardzo dobrze, bo Rosjanie aby zdobyć tą dzielnicę ( przyczółek do lewobrzeżnej części Szczecina) rozwalili 80% ówczesnej zabudowy tej dzielnicy ( wtedy miasteczka). Przez dzielnicę Podjuchy biegnie też autostrada, z powodu której zaczęła się II wojna światowa ( Hitler chciał ją dociągnąć do Prus Wschodnich), ale to już nie na temat. Pozdro!