Rafał75 Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Witam Chciałem prosić o podpowiedź, rady jak zrobić pieniącą się wodę.Widziałem coś takiego przede wszystkim w modelarstwie morskim.Wzburzona woda przy kadłubie okrętu.Raz widziałem to przy modelu czołgu wyjeżdżającego z rzeki i bardzo mi się to spodobało.Jestem teraz ciekawy jak można coś takiego osiągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Bardzo ciekawe efekty można uzyskać korzystając z produktów imitujących wodę firmy Vallejo. Ale raczej do małych projektów, bo tanie nie są. Wodę możesz zrobić ze Still Water albo Water Effects (jeśli to ma być morze to są też od razu barwione wylewki). Do piany możesz użyć preparatu "FOAM AND SNOW" też Vallejo. Naprawdę ciekawe efekty można uzyskać. TU MASZ KRÓTKI OPIS I PREZENTACJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Zawsze w zastępstwie jest żywica epoxydowa, ale ona do tanich też nie należy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Jeszcze można ze sylikonu sanitarnego, efekt całkiem niezły. Wiem bo robiłem, a raczej skorzystałem z dzieła okonka. Tu masz link: viewtopic.php?t=839&postdays=0&postorder=asc&start=0 Myślę, że można to doskonale przerobić na Twoje potrzeby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Bardzo prosty i tani sposób opisany jest chyba w ostatnim numerze Modelarstwa Okrętowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ana Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Gdy wypełniam słoiki lub naczynia dla moich lal (1:12) w których ma być "woda" lub inny płyn -wlewam po prostu zabarwiony klej wikol - schnie długo, ale wygląda jak ciecz i ekonomicznie tez jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ana Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 a tu fotka jak wikol wygląda na dioramie (spienienie robimy gdy klej jest "podsychający" lub wpusczamy wcześniej bąbelki przez słomkę, czasem dobrze robi lekkie wytrząchanie butelki z klejem-też się robią bąbelki, ale to nie działa we wszystkich typach kleju! ...tak więc próby, próby próby...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi