TomaszDudek Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Kryształy sodu się wytwarzają ale to to nie odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Kryształy sodu się wytwarzają ale to to nie odrazu no po kilku godzinach dopiero. Więc to jest sód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Ja także używam Dot 3, bo jest lepszy, ale kret jest tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Constructor -> ja przed zanurzeniem aerka w cleanluxie po prostu wydłubałem uszczelki. Jednak wydaje mi się, że szkody by gumie ten prepearat nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Wydaje mi się więc, że ten cały kwas opada na dno. Kret to nie kwas, to zasada - inaczej soda kaustyczna lub inaczej soda żrąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Cześć. Mam problem ze spreyami firmy MOTIP. Na wielu forach użytkownicy je chwalą i polecają. Ja też byłem z nich zadowolony do dzisiaj. Historia modelu jest taka. Jakieś dwa lata temu kupiłem go na allegro i został złożony i pomalowany. Wczoraj rano wrzuciłem go do DOTa 3. Jakąś godzinę temu starannie ją umyłem, wysuszyłem i położyłem pierwszą warstwę podkładu MOTIPa i niestety powierzchnia wyszła nieówna i chropowata . Myślałem że pomoże przeszlifowanie całej kasty i położenie kolejnej warstwy. Wyszło to jako tako ale uznałem że po trzech warstwach koloru będzie już równo. Po pierwszej warstwie czarnego lakieru (również firmy MOTIP) na kaście zrobiła się "skórka" I teraz moje pytanie. Skąd wzięła się ta skórka Czy to moja czy lakieru wina Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 poczytaj forum, potem zadawaj pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Nie za szybko zacząłeś malować ,tzw. tu się moczyła w Dot'cie ,tu zaraz ją suszysz i malujesz ? Moim zdaniem za szybko kładziesz kolejne warstwy z tąd też taki efekt. P.S.Podkład też Motip'a ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Jeżeli podkład nie motipa to już masz sprawę wyjaśnioną. Jeżeli nie to za szybko lub za grube warstwy lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Tak podkład motipa a zacząłem malować 2 godz. po wyjęciu z dota. Odstępy między malowaniem to jakiś 30-40 min. Teraz znowu kompiel w docie. ps. Sorki w tekście się pomyliłem Po wyjęciu z dota minęła jakaś godzina do pierwszego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Kasta powinna dobrze wyschnąć, powinieneś przeszlifować ją papierem ściernym i odtłuścić. Lakier kładź z odległości podanej na puszce. Odstępy między warstwami to około 3 godzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Aha to już wiem czemu zawsze mam koślawy lakier. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Aby nie zakladac nowego watku mam pytanie dotyczace spreyi tamyii. Mianowicie skladam shermana tejze firmy i chcialbym pomalowac go farbka w sprayeu. I teraz pytanie czy model musi miec podklad przed sprayeowaniem ? Czy wystarczy go tylko przemyc woda z plynem ? Nigdy nie malowalem sprayem a model prawie ukonczony nie chcialbym go zepsuc wiec powinienem o czyms jescze pamietac ? Prosze o pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Obowiązkowo szary primer tamki. Pamiętaj o nakładaniu w odpowiedniej ogległości i zawsze lepiej więcej cieńszych warstw niż jedną grubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Ok. Dzieki za info. jeszcze bede musial potrenowac na starszych czolgach malowanie sprayem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Kiedy ja kupowałem w DA-TA spray tamiyi, sprzedający mi powiedział że podkład jest niepotrzebny gdy kasta i lakier którym chcesz malować nie różnią się dużo odcieniem. Zamiast podkładu wystarczy przeszlifowanie kasty. Co do lakierów motipa (niestety moja pensja, a dokładniej kieszonkowe, nie wystarcza na tamiye) są one specyficzne, ponieważ w czasie nakładania kasta wygląda jak papier ścierny, a po 2 godzinach jest gładka i równa, ale to chyba dobrze Na szczęście dostałem od dziadka, który ma wszystko prawie nowe rosyjskie aero Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Sory za post pod postem ale mam ostatnie pytanie do MEKSYK89. Czy nawet jeśli na puszce motipa jaest napisane że po 2 godz można dawać kolejną warstwę to i tak muszę czekać 3 godz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi