Skocz do zawartości

Spraye (wszystko o...)

XwojtasX

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 year later...

Cześć. Mam problem ze spreyami firmy MOTIP. Na wielu forach użytkownicy je chwalą i polecają. Ja też byłem z nich zadowolony do dzisiaj. Historia modelu jest taka. Jakieś dwa lata temu kupiłem go na allegro i został złożony i pomalowany. Wczoraj rano wrzuciłem go do DOTa 3. Jakąś godzinę temu starannie ją umyłem, wysuszyłem i położyłem pierwszą warstwę podkładu MOTIPa i niestety powierzchnia wyszła nieówna i chropowata . Myślałem że pomoże przeszlifowanie całej kasty i położenie kolejnej warstwy. Wyszło to jako tako ale uznałem że po trzech warstwach koloru będzie już równo. Po pierwszej warstwie czarnego lakieru (również firmy MOTIP) na kaście zrobiła się "skórka" I teraz moje pytanie. Skąd wzięła się ta skórka Czy to moja czy lakieru wina

Z góry dzięki za odpowiedzi

Nie za szybko zacząłeś malować ,tzw. tu się moczyła w Dot'cie ,tu zaraz ją suszysz i malujesz ? Moim zdaniem za szybko kładziesz kolejne warstwy z tąd też taki efekt.

P.S.Podkład też Motip'a ?

Pozdrawiam.

Tak podkład motipa a zacząłem malować 2 godz. po wyjęciu z dota. Odstępy między malowaniem to jakiś 30-40 min. Teraz znowu kompiel w docie.

ps. Sorki w tekście się pomyliłem Po wyjęciu z dota minęła jakaś godzina do pierwszego malowania.

Aby nie zakladac nowego watku mam pytanie dotyczace spreyi tamyii. Mianowicie skladam shermana tejze firmy i chcialbym pomalowac go farbka w sprayeu. I teraz pytanie czy model musi miec podklad przed sprayeowaniem ? Czy wystarczy go tylko przemyc woda z plynem ? Nigdy nie malowalem sprayem a model prawie ukonczony nie chcialbym go zepsuc wiec powinienem o czyms jescze pamietac ? Prosze o pomoc. pozdrawiam

Kiedy ja kupowałem w DA-TA spray tamiyi, sprzedający mi powiedział że podkład jest niepotrzebny gdy kasta i lakier którym chcesz malować nie różnią się dużo odcieniem. Zamiast podkładu wystarczy przeszlifowanie kasty. Co do lakierów motipa (niestety moja pensja, a dokładniej kieszonkowe, nie wystarcza na tamiye) są one specyficzne, ponieważ w czasie nakładania kasta wygląda jak papier ścierny, a po 2 godzinach jest gładka i równa, ale to chyba dobrze Na szczęście dostałem od dziadka, który ma wszystko prawie nowe rosyjskie aero Będzie się działo

• 3 weeks later...