Korx Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 Czy ktoś się orientuje gdzie można kupić coś takiego? https://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/Item/C1204/page/1 Próbowałem szukać w różnych serwisach aukcyjnych i sklepach ale albo nie ma albo nie wysyłają do Polski. A może ktoś mi poleci coś innego z czego mógłbym zrobić formę do odlewów gipsowych? Może coś takiego? http://allegro.pl/sylikon-formierski-do-odlewu-form-guma-1kg-sh38-i6944416702.html A może ktoś zna coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 A zobacz cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korx Napisano 14 Listopada 2017 Autor Share Napisano 14 Listopada 2017 Znam produkt chociaż nigdy tego nie miałem w ręku. A czy sprawdzi się przy odciskaniu delikatnych/kruchych rzeczy? Czy jest na tyle sztywne, że mogę pokruszyć materiał? Chodzi między innymi o zrobienie form ze skał, które będą miały detale a niekoniecznie będą to twarde kamienie. EDIT: Czy te kostki da się łączyć? Bo tanie to to nie jest... 60PLN za kostkę w sumie 6x9 cm i grubości 0,7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 Gdzie idzie kupić ten BLUE STUFF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 Znalazłem nożna zakupić w exito-pl 33,99 za 4 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 Wedlug mnie to produkt wielokrotnego uzytku i nie az taki drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technick Napisano 15 Listopada 2017 Share Napisano 15 Listopada 2017 Można też taniej tutaj albo tutaj. Mam, polecam choć dużo lepiej pracuje mi się na zwykłym silikonie. Ouymaru nadaje się raczej tylko do jednoczęściowych form. Zrobienie dwuczęściowej formy jest dość problematyczne choć nie niemożliwe. Tutaj możesz podpatrzeć jak wyszedł żywiczny odlew z formy dwuczęściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi