Kermit Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Niedawno zakupiłem taki sobie model: FW190D-9, skala 1:72, firma Hobby Boss. Właściwie kupiłem go tylko dlatego, żeby przekroczyć wartość zamówienia dla darmowej przesyłki. Kosztował mnie więc jakieś 20 PLN. Wszystkie poniższe fotki są miniaturkami; po kliknięciu pojawi się większy rozmiar Generalnie nie znałem tej firmy, lecz gdy otworzyłem pudełko, zamurowało mnie. O kolorowych instrukcjach to już słyszałem: Natomiast największe zdziwienie spowodowały wypraski umieszczone w takich formach: Zdjęcia samych wyprasek: I na koniec kalka - tutaj natomiast na początku miałem małe rozczarowanie - nie ma swastyk. Jak się później zorientowałem, firma bardzo ciekawie ominęła problem swastyki (być może u nich zabroniony w drukowaniu) - na instrukcji jest tylko miejsce, gdzie ona powinna być, natomiast na kalce każda swastyka składa się z dwóch części - nr 11: Po przyjrzeniu się modelowi widzę wgłębne linie podziału blach, właściwie nie widziałem nadlewek czy śladów po wypychaczach. Kadłub, jak widać, już jest w całości (nie składa się z połówek), podobnie jak skrzydła. Model jest jak na razie w poczekalni, więc nie wiem, jak będzie wyglądała jego budowa. A może ktoś z Was ma już jakieś doświadczenia związane z tą firmą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Nie namęczysz się przy składaniu... z tego co widzę to nawet kokpity nie da się zwaloryzować . A kolorowe instrukcje wrzucają zawsze do zestawów od eduarda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 hbossy są nieźle spasowane, mam miga 3 i wygląda na to, że obejdzie się bez szpachli. A co do kokpitu...może da się cuś tam jednak wtrynić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi