Headhunter88 Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Cześć! Połączyłem kilka Waszych rad w jedno i trochę zabarwioną szpachlówką, a trochę clearfixem powalczyłem ze szczelinami przy kabinie pilotów. Pod koniec pracy z modelem zrobię zbliżenia to ocenicie jak wyszło. Pod spodem znów kilka zdjęć z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Poniżej kilka kolejnych fotek z budowy, głównie z procesu nakładania kalek. Niestety prawie 40-letnie kalki nie były specjalnie skore do współpracy. Pomijając ich grubość i brak reakcji na płyny zmiękczające (Gunze, Microscale i Tamiya), po wstępnym ułożeniu miały tendencję do odklejania się od powierzchni. Starałem się z nimi zrobić co w mojej mocy by jakoś to wyglądało, ale cudów nie ma. Teoretycznie można by je zlecić do ponownej produkcji nawet gdzieś w Polsce, bo skan oczywiście zrobiłem, ale dla modelu traktowanego jako treningowy uznałem to za zbędny trud i koszt. Niestety nie miałem nic choć trochę pasującego do CH-46 na podmianę więc zostawiłem to tak jak jest. Nauczka na przyszłość nie kupować modeli starszych od siebie, chyba, że z założeniem poważnego wkładu czasowego i finansowego... Generalnie model w tym momencie jest ukończony i jeśli zdążę to pokaże jego fotki w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2018 A czy przed nałożeniem kalek, model był pomalowany lakierem bezbarwnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Natürlich, kalki byly wykrecone i przebarwione, wiec naprawde swoje lata miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi