krzy65siek Napisano 21 Stycznia 2018 Napisano 21 Stycznia 2018 Wydawało mi się, że widziałem kilka postów w części okrętowej, gdzie ktoś pisał o użyciu BCG do klejenia części fototrawionych. Niestety nie mogę tego teraz znaleźć w wyszukiwarce. Może ktoś napisać coś więcej? Używałem BCG do klejenia papieru i to jest niesamowity klej. Ale do mosiądzu? Zupełnie nie wiem jak... Pozdrawiam Krzysiek Cytuj
sjr Napisano 22 Stycznia 2018 Napisano 22 Stycznia 2018 też z chęcią popatrzę, jeżeli nie BCG to moze jakies inne sposoby na czyste klejenie blach? CA jest fajny ale różnie z tym bywa, przynajmniej u mnie... Cytuj
krzy65siek Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Napisano 22 Stycznia 2018 BCG to coś innego niż wikol (wikol to PVA chyba). To przezroczysty, płynny klej chiński sprzedawany w tubach (Brand Clear Glue). Przy odrobinie wprawy rewelacyjnie skleja papier dając bardzo trwałą i zupełnie niewidoczną spoinę. Tylko nie wiem jak się to ma do PE. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi