krzy65siek Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Wydawało mi się, że widziałem kilka postów w części okrętowej, gdzie ktoś pisał o użyciu BCG do klejenia części fototrawionych. Niestety nie mogę tego teraz znaleźć w wyszukiwarce. Może ktoś napisać coś więcej? Używałem BCG do klejenia papieru i to jest niesamowity klej. Ale do mosiądzu? Zupełnie nie wiem jak... Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 też z chęcią popatrzę, jeżeli nie BCG to moze jakies inne sposoby na czyste klejenie blach? CA jest fajny ale różnie z tym bywa, przynajmniej u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2018 BCG to coś innego niż wikol (wikol to PVA chyba). To przezroczysty, płynny klej chiński sprzedawany w tubach (Brand Clear Glue). Przy odrobinie wprawy rewelacyjnie skleja papier dając bardzo trwałą i zupełnie niewidoczną spoinę. Tylko nie wiem jak się to ma do PE. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi