zimnylm Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Witam wszystkich długo zastanawiałem się czy zakładać warsztat bo nie jestem doświadczonym modelarzem i mój okręt będzie daleko odbiegać od ideałów budowanych przez kolegów "zawodowców" ale pomyślałem że wszelkie uwagi sugestie ewentualne komentarze pomogą mi w budowie i malowaniu. Proszę tylko nie wyśmiewać mnie bo jest to model który buduję pierwszy raz od 20lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Oto pierwsze próby malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 ostatecznie pokłady wyszły tak. A tak wyszły mi armaty jeszcze nie dokończone malowanie bo nie bardzo wiem jak postarzeć lufy i koła, same koła chyba bym przemalował na ciemniejsze ale nie mam pomysłu może ktoś coś podpowie. Obecnie czekam na diody i szykuje statek do położenia instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacocapone Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 3mam kciuki Pokłady wyszły bardzo fajnie. Poprawił bym jednak lufy. Widać dość wyraźnie łączenie z wytłoczki. Zeszlifuj je, będzie ładniej. Do postarzenia luf wybrał bym metodę suchego pędzla i mieszankę farb: szara + jakiś metaliczny kolor np mosiądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Dzięki za radę. Lufy armat takie są tylko na dolnym pokładzie te które znajdą się na górnym lepiej obrobilem. Co do postarzania to zaraz będę domawial farbki to poszukam jakiejś złotej i srebrnej w metaliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 https://sosreb.files.wordpress.com/2012/06/czarna_perla_021.jpg Podpowie ktoś jak mogę uzyskać takie malowanie jest parę elementów które muszę pomalować w taki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) Witam na razie pracę utknely w martwym punkcie bo mam dylemat co do koloru kadluba. Zastanawiam się nad zmianą z jednej strony ten kolor nawet mi się podoba ale z drugiej jakoś nie bardzo przypomina oryginał z filmu Edytowane 10 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Puki nie umyje kadluba pracuje nad galionem i kilkoma ozdobami z rufy statku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Ja patrząc na te zdjęcie KLIK próbowałbym tak: - baza czarny mat albo surfacer 1500 black - marmurek z koloru Nato Black i trochę brązu gdzieniegdzie - na całość Nato Black - zacieki "imitujące sól" Jak patrze na zdjęcia z filmu to brązowego raczej tam nie widzę, bardziej odcienie czerni + zacieki z jasnoszarego/brązowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnylm Napisano 12 Lutego 2018 Autor Share Napisano 12 Lutego 2018 Dzięki za podpowiedz. Wczoraj trochę kombinowalem z kolorami i najpierw napisałem siwy podkład na to czarną olejną ale jak scierałem to i tak wychodził brąz(chyba ma jakiś słaby pigment) potem pomalowałem siwy podkład na to szarą bazę po wyschnięciu naniosłem czarny packtry i wycieralem jeszcze świeżą farbę chusteczkę nawilżoną w wodzie. Oto jak wyszło co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi