Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja tam się zgadzam ze Zbyszkiem. Konkurs jak dla mnie to obciach dla Miasta tylko nic więcej... Marnowanie kasy...

Napisano

czsochaj i imek46 błagam nie ubliżajcie sobie - jesteśmy tak małym i hermetycznym środowiskiem że na prawdę nie ma to sensu - apeluję o zgodę;

a teraz Rodom - wypowiadam się tutaj tylko dlatego że gdyby nie emigracja zawodowa moich rodziców do pewnie dłubał bym przy tym konkursie teraz - a więc tak moja refleksja całkowicie z boku - 22 edycja konkursu czy to nie przypadek że w Moson na Węgrzech mieliśmy w tym roku również 22 edycję - postkomunistyczne Państwo i mieścina wielkości Żywca albo Sandomierza jak kto woli - zastanówcie się co można zrobić prze 22LATA patrząc na jedną i drugą imprezę - nie znam organizatora tej imprezy (a szkoda) ale nie bardzo do dzisiaj rozumiem odpowiedz na mój post z tego wątku jak zwróciłem uwagę na kolizję z Babąrybą "konkurs rządzi się swoimi prawami" - no dobra każdy konkurs rządzi się swoimi prawami ale chyba obowiązkiem każdego organizatora jest troska o jak największą frekwencje, atrakcyjność i tłumy zwiedzających i fajne nagrody i/lub trofea; jeżeli to wszystko nie zagra do kupy to zarżnie imprezę; poza tym popatrzcie jak działa brak następcy (świeżej krwi) do prowadzenia konkursu - raz innowacje otwarta głowa nie zamykanie się w stereotypach - patrz - Śrubka Żywiec impreza wspominana do dzisiaj zwłaszcza przez starszych modelarzy - 26 udanych edycji - to znowu mój sentyment bo to pierwsza wystawa na której się wystawiłem w 2013 lu 2014 a w 2015 zdobyłem swoje pierwszą nagrodę - i co!?! imprezy już nie ma; Radom może istnieć ale organizator musi zacząć słuchać głosów z boku a nie kwitować wszystko "impreza rządzi się swoimi prawami"

Napisano

Tomasz tylko problemem tkwi w tym ze organizatorzy ewidentnie nie chcą słuchać i nie chcą żeby konkurs się rozwijał dla nich jest dobrze tak jak jest...

Napisano
Tomasz tylko problemem tkwi w tym ze organizatorzy ewidentnie nie chcą słuchać i nie chcą żeby konkurs się rozwijał dla nich jest dobrze tak jak jest...

Dokładnie tak właśnie jest w Radomiu, i zapewne w takeij formie ten konkurs zostanie. a może o to chodziło...

Napisano
..... i zapewne w takeij formie ten konkurs zostanie. a może o to chodziło...

No tak! :(.... ale mi chodzi w moim skromnym apelu o to aby w tej formie nie pozostał

Napisano

Na temat Radomia już się wypowiadałem... ale czuje, ze trzeba zabrać głos jeszcze raz.

Byłem na tym konkursie kilka razy, więc wiem o czy piszę.

Parę przykładów "zniechęcających":

1) nie wpuszczenie odwiedzających, a nawet samych modelarzy na salę z modelami w sobotę - to chyba kpina - modele "zdawało się" w drzwiach i ... do domu...

2) limit jednego modela w klasie... przy 200 modelach ogółem... to jakiś żart,

3) łączenie klasy (to się zdarza) i dyskwalifikacja modelu... bo był w tej samej klasie... tylko, że w modelach waloryzowanych w '72 był jeden model w gąsienicowych i jeden w kołowych... oba moje...

4) "klasyfikacja drużynowa"... niby ok - tylko po co ujmować w niej jednego modelarza, bo byłem sam ze swojego miasta .

Byłem tam, bo mam blisko i liczyłem, że coś się zmieni... ale nic się nie zmienia... więc więcej tam nie pojadę...

Nie uważam się za jakiegoś tuza modelarskiego, ale konkursy tworzą tacy jak - ci którym się chce jechać i pokazać swoje modele.. jak ich braknie, to impreza straci sens.

To moje zadanie w tej kwestii .

Napisano
Taką wiochę powinni zaorać sami modelarze, nie startując we wiejskiej farsie.

i tak jest nasza ekipa była w warszawie na babiejrybie