pepociufakers Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Hej, Jakiś czas temu rozpocząłem budowę dwupłatowych Curtis'ów, trochę zdjęć z budowy w wątku o Martin T4M (http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=58211). Budowa zakończona, teraz czas ma galerie. Jako pirwszy światło forumowe zobaczy Curtiss BF2C-1. Model opracowany przez Special Hobby wymaga sporo nerwów, np. w połowie budowy dowiedujemy się, że połówki kadłuba są niesymetryczne. Patrząc od przodu można dostrzec niesymetryczność kadłuba, a co za tym idzie położenie dolnych płatów również jest niesymetryczne. Z kolei górny płat wymaga prostowania, bo w standardzie otrzymujemy trochę pokrzywiony. Poza tym, jeśli chodzi o detale, to model głównie przedstawia wersje eksportową, ja np. nie zwórciłem uwagi na to i nie usunąłem oprofilowań na dolnych powierzchniach skrzydeł. Ale suma sumarum jakoś dobrnąłem do momentu kiedy model opuścił warsztat i stanął na półce: Miłego odbioru. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi