TomaszDudek Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 (edytowane) Witam areograf mam od niedawna i zaczynam kombinowąć ze śladami eksploatacji wkońcu trzeba sie tego nauczyć. Wziołem się na odwagę i spróbowałem wiem że jeszcze duzo mi brakuje do ideału prosze wiec o wskazówki dotyczące tej techniki Edytowane 7 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Zainstaluj coś, co Ci sprawdzi pisownię. Te "muj" w tytule aż zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Witam areograf mam od niedawna i zaczynam kombinowąć ze śladami eksploatacji wkońcu trzeba sie tego nauczyć. Wziołem się na odwagę i spróbowałem wiem że jeszcze duzo mi brakuje do ideału prosze wiec o wskazówki dotyczące tej techniki Na mój gust to te cienie są zbyt ostre. Ja bym proponował najpierw pomalować cały model na jakiś ciemny kolor (pod żółcie i piaskowe kolory używam brązu) a następnie powoli nakładaj kolor bazowy. Najpierw na środki większych płaszczyzn, potem trochę więcej aż w końcu cienka warstwa na całość. Wtedy wychodzi ładne płynne cieniowanie i ma się nad nim sporą kontrolę. Na koniec trochę rozjaśnień (postshading) i to z grubsza tyle. A żeby nie być gołosłownym to mi to wyszło tak: http://picasaweb.google.pl/jarek.trzcinski/Mustang/photo#5077342385951745314 http://picasaweb.google.pl/jarek.trzcinski/Mustang/photo#5078174961067107746 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Dzieki za rade tesz mysle to samo o tych cieniach że za mocne chciałbym uzyskać taki efekt jak na twoim mustangu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 tesz To tak apropos postu Gulusa. Sprawdzaj pisownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 tesz To tak apropos postu Gulusa. Sprawdzaj pisownię. tak apropos jest plugin do firefoxa podkresla podejrzane wyrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Prawda jest taka że podkreśla ale prawie wszystkie. Co wy sie tak czepiacie tej pisowni. rozumiem że na forum powinienem pisać poprawnie.Ale bez przesady, staram sie ale niekiedy popełniam jakiś błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Powiem tak nie rób przeshadingu, ponieważ to nic nie daję proponuje ci wash po malowaniu lepsze efekty, a jeżeli malujesz aero zrobić lekkie cieniowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi