radoslaw6363 Napisano 30 Kwietnia 2018 Share Napisano 30 Kwietnia 2018 Witam ! I od razu zapytam o kolor wnętrza W instrukcji jest Humbroll nr32 Dark Grey ,ale ta farba wydaje mi się zbyt ciemna ! I albo kolor w puszce jest jakiś wadliwy, albo numer farby w instrukcji źle podany ,albo ja się tam nie znam i dobrze jest Proszę o podpowiedź ,mam trochę wolnego to mógłbym zamalować i kadłub zamykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Kwietnia 2018 Share Napisano 30 Kwietnia 2018 w 2-wojennym Luftwaffe występowały 2 kolory wnętrza, we wczesnych maszynach RLM 02 - jasny szaro zielony, i w zasadniczej większości maszyn RLM 66 - ciemny szary (nazywany także black/bazalt/tank-gray) - tak jak w Twoim modelu. U Ciebie wyszło faktycznie dość ciemne wnętrze, ale to jest całkiem właściwy kolor (popatrz na odpowiedniki RLM66 u innych producentów, co do Humbroli to ja osobiście spotkałem się jeszcze z użyciem farby nr 67, niewiele jaśniejsza). Jeżeli taki ciemny odcień Ci nie odpowiada to proponuję przetrzeć wnętrze suchym pędzlem jasnym szarym/jasnym błękitno szarym. Wnętrze nie jest puste, coś tam jest, po takim zabiegu rozjaśni się i zyska trochę życia. powodzenia i pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 30 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2018 Dzięki ! Zrobiłem jak pisałeś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi