Mikey Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Czym malowałeś, sprayem? jak tak to jakim? Będę chciał dać taki kolorek na Mercurego którego kiedyś tam będę robił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 25 Listopada 2008 Autor Share Napisano 25 Listopada 2008 Malowałem sprayem firmy Deco Color. Maluje się nim średnio (jest dość gęsty o daje grubą warstwę). Jeśli spray to polecam spray'e Tamiyi. Kryją idealną cienką warstwą i nie wymagają (wg mnie oczywiście) polerowania. Podobno bardzo fajne są spray'e firmy Motip. Niestety nie miałem okazji nimi malować, ale na forum znajdziesz modele pomalowane tym sprayem i efekt jest wg mnie świetny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Nie o to mi do końca chodzi ;) Używam Tamki w sprayu i jestem bardzo zadowolony, chodzi mi o kod farby bo chodzi mi o podobny odcień ot co ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Przepraszam. Jest to Orange RAL 2004. Tak pisze na spray'u. Mam nadzieję ze o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Spoko ;) Dzięki bo kolorek super ;) Malowałeś na podkład Tamiya czy jakiś inny? Aha, i gdzie mogę ten Deco Color znaleźć? Jest w marketach budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 Podkład także był z Deco Color. W marketach budowlanych powinien być. Ja go kupowałem właśnie w sklepie z artykułami malarsko/budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Co do lakierów Motip - odradzam bezbarwny - pęka przy polerowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 A właśnie, bo ja bym robił tak, podkład Tamiya, ten lakierek Deco Color i na to bezbarwny Tamiya, zadziała to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Witam A właśnie, bo ja bym robił tak, podkład Tamiya, ten lakierek Deco Color i na to bezbarwny Tamiya, zadziała to? Jeśli tylko nic nie zareaguje ze sobą powinno wyjść ok. Co do Charger'a to nastąpiła chwila przymiarki Oto jej wyniki. Model nie ma parunastu części (włożyłem tylko najważniejsze), lakier bez polerki (trzymajcie kciuki ). W związku, że model składany na sucho tylne lampy i zderzak trochę się obsunęły. Zdjęcia: Miłego oglądania i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Przymiarka wyszła OK. ładnie się prezętuje Chromy na przednich słupkach to farba czy folia 3mam kciuki za polerke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 No ładny Dodge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Ahhhh .... Piękna bestia .Co do lakieru to nie mam zastrzeżeń . Trochę pusto w komorze silnikowej ,ale to pewnie jeszcze nie na 100 % zrobione . Co tu dużo gadać ,fajny i tyle Tylko czekać na galerie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Brum brum...nic tylko wsiąść, zapiąć pasy i pędzić przez bezkresy Ameryki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Chromy na przednich słupkach to farba czy folia Chromy są tylko na zderzakach i grillu. Na słupkach nie ma chromu. Podczas zdjęć zrobił mi się refleks świetlny od czarnej farbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Na drugiej fotce tak ładnie wyglądało, że się dałem nabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerschmitt1996 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Super malowanie...jak kupie sobie aero to będzie General Lee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Ładnie idzie Czekam na więcej fotek z postępów i potem na galerie Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Model został ukończony zapraszam do galerii: viewtopic.php?p=265722#265722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi