Niedzwiedz Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Witam wszystkich chcialbym zaprosic na moja pierwsza relacje kazdy wie o jaki model mi chodzi widzialem juz kilka relacji na tym forum z jego budowy. Jak juz wspomnialem jest ti pierwsza relacja jestem tez poczatkujacym modelarzem wiec nie oceniajcie zbyt surowo ale dobre rady sie przydadza. A teraz pokarze co udalo mi sie zrobic przez kilka dni. Zastanawialem sie jak zrobic imitacje drewna np na desce rozdzielczej itp, niestety nie mam duzo farb a konkretnie z 5 wiec postanowilem zrobic drewniane elementy po prostu z drewna. Okleilem deske rozdzielcza takimi deseczkami do deskowania podlogi w modelach okretow, przycialem wyszlifowalem polakierowalem i efekt jest taki... z foteli wycialem podlokietniki i "obilem" skorka pozostalo jeszcze kilka szczegolow pasy itp co do kabiny poszpachlowalem i pomalowalem zdjecia sa slabej jakosci ale innego aparatu nie posiadam PS jesli posiadacie jakies fotki np silnika instalacji elektrycznej to bardzo bym prosil o podzielenie sie nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Jako że jestes poczatkujacy to fajnie jak narazie wychodzi i fajny pomysł miałes z tymi deseczkami. A mam pytanie, czy w tym modelu naprawde kierownica jest z drugiej strony? chciałem go kupic no ale nie wiem czy brac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 tak zgadza sie kierownica jest po prawej stronie zreszta widac na foto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Witam , bardzo ładnie , fajny ten truck , nawet nie wiedziałem ze kiera po prawo . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 dzieki praktycznie kazdy dodaje cos od siebie w swoich modelach.. ja nie bede szalal ale robie wlasnie lampke w kabinie zeby ladnie oswietlalo kabinke:) niedlugo skoncze zdjecia wysle wieczorkliem jakos. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 marcinzo56 Przecież to Australian Truck, a w Australii kierownica jest po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 A to ja nawet nie wiedziałem ze tam jest inaczej kazdy ma prawo nie wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Teraz Cię koledzy uświadomili, i już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 Panowie stalo sie. zbiegajac po schodach po farbe skrecilem noge i wsadzili mi ja w gips ale szczescie w nieszczesciu bo mam 3 tygodnie chorobowego i moge dzialac z truckiem:) narazie nie mam aparatu bo brat w pracy siedzi jak wroci to wstawie jakies fotki nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 dorwalem w koncu brata a co za tym idzie jego telefon . musze wam powiedziec ze to sa jedne z ladniejszych zdjec robionych tym telefonem. do rzeczy zrobilem wspomniana wczesniej lampke w kabinie kierowcy. niestety zeby wsadzic zarowke musialem pogrubic podsufitke i ledwo zmiescily sie fotele na wysokosc do kabiny:(. ale nie jest tak zle a swiatelko zapalone wyglada bardzo ladnie. Dorobilem kilka drobiazgow w kabinie a teraz sklejona kabinkapozostaly jeszcze troche do zrobienia przy niej troche poprawek kalkomanie itp. silnik postanowilem go pobrudzic nie znam sie na silnikach wiec malowanie zrobilem mniej wiecej w takich kolorach jakich jest CAT C15 a teraz dalsza czesc nadwozia. postanowilem przybrudzic chromy zderzak itp poniewaz troche sztucznie to wygladalo takie czysciutkie zreszta silnik popbrudzony wiec czemu nie delikatnie cale nadwozie. panowie prosze o komentarzen i rady. ja jak na moj 2 model jestem bardzo zadowolony pozostalo troche pracy przy szczegolach jak wspomnailem wczesniej. zostala mi jeszcze cala rama do zrobienia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 (edytowane) Jak na drugi model to idzie Ci nawet dobrze i tak trzymaj Edytowane 17 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Pszczółka 2 Model... Jest fajnie, pokaz jak wygląda zapalona lampka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 co do lampki pokaze na koncu a teraz rama jeszcze nie skonczona ale duzo jest zrobione przy niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Nieźle ci idzie super te wnętrze ale bym nie robił tych śladów na bakach paliwa czy co tam to jest no ale jeżeli ci sie podobają to nie mam nic przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 hmm i to prawie koniec co do efektu koncowego mam mieszane uczucia. a co do waszych opini to czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Hmmmm z tych fotek cięzko wyciągnąc jak wygląda, najlepiej zrob go z dalsza i przy jasnym świetle, bardzo mi sie podoba siodło. Tak fajnie wyglada, sam smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Nie jest źle, tylko za siodle jest za dużo tego smaru i to nie wygląda za dobrze....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 dzieki za rady i komentarze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 W jaki sposób nanośiłeś ten brud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Witam , no fajnie ten "brud" wygląda , jak prawdziwy , tylko popraw ten na masce . Tak to bardzo fajnie , jeszcze do tego kilka naczep i w droge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 brud nanosilem bardzo amatorsko suchym pedzlem i odrobina farby czarny mat brazowy mat. ale wyszlo to ladnie farba nie "slizgala" sie po lakierze tylko ladnie robily sie smugi gorzej bylo na chromie:|.. co do smaru na siodle jak wspomnial kolega to nie jedt go za duzo. ledwo zakryl te "rowki".. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Jakoś tak nie naturalnie dużo, mogłem dziś przyjrzeć się jak wygląda siodło W TGA .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew16 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Witam! Z racji ze w Australii jest stosunkowo mało udwardzanych dróg (asfaltowych lub betonowych), a cięzarowki czesto poruszaja sie po zwyklych zwirowych "scieżkach" proponowałbym jesli malujesz lub dałbyms rade skołowac sobie aerograf pomalowc dolna czesc cięzarówki (zbiorniki i moze częsciowo kabine - sam jej dół) delikatnym strumieniem jakiegos piaskowego koloru z aerografu. Ponadto ja na twoi miejscu przubrudziłbym nieco bardziej tylne chlapacze bo są one takie jakies jakby .. za czyste. Poza tym, ten bród co jest teraz wygląda znakomicie, chyle czoła i czekam na kolejne modele w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Szyby trochę przybrudź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 dziekuje Panowie za rady ale szyb w sumie nie chce przybrudzac bo nie chce popsuc modelu moze w nastepnym tak zrobie. jest to bardzo dobra rada. co do aerografu to tez jest bardzo dobry pomysl ale nie posiadam niestety takie sprzetu. PAnowie jeszcze kilka pierdulek porobie i zabiore sie za dioramke do niego jakas australijska:) ale mala bo mi sie do witryny nie zmiesci. a wtety ladne fotki porobie i wstawie do "galerii" no i zademonstruje lampke w kabinie kierowcy ;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi