modelpol Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 Prace nad wiatrakowcem KASKR-1 postępują i już jestem bliżej końca niż początku. A skoro mam wenę twórczą, to trzeba to wykorzystać, i na stół trafia P.11c. Na tym modelu przetestuje pomarańczową Hatakę. w tym malowanku będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 no dobra!!!- będziemy śledzić - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 9 Października 2018 Autor Share Napisano 9 Października 2018 Po kilku dniowej przerwie startuję z zabawą nad PZL-ka. Pierwsze co jest na plus w porównaniu do P.7- brak nadlewek a prawie wszystkich elementach. a tym etapie w instrukcji jest błąd w numeracji części: zamiast 7 powinno być 23 cdn..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 11 Października 2018 Autor Share Napisano 11 Października 2018 Pierwotnie sobie zaplanowałem że w tydzień PZL-ka powinna być gotowa. o nie będie, życie weryfikuje plany. Wnętrze pomalowane aluminium z Hataki, i jestem mile zaskoczony. Całość wnętrza potraktowana lekkim washem. czas a powolne meblowanie kabiny w zagłówku była niezła jamka skurczowa, wymagająca zaszpachlowania cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Witam Kadłub zamknięty, i jest to chyba jedyny moment w trakcie klejenia przy którym trzeba zwrócić więcej uwagi. zgodnie z sugestiami w erracie do instrukcji- podciąłem te drobne wypustki i bez problemowo wkleiłem podwozie kolejny krok to wklejenie sinika, i z niewiadomych powodów, postanowiłem tablicę wkleić dopiero po sklejeniu kadłuba. Się zobaczy jak mi to wyjdzie. model złożony a "sucho", Na tym etapie postanowiłem pomalować dolne powierzchnie skrzydła i usterzenia poziomego. Pomarańczowa Hataka świetnie się kładzie, tylko ten kolor jakoś do mnie nie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Pomarańczowa Hataka świetnie się kładzie, tylko ten kolor jakoś do mnie nie przemawia. Ten szarobłekitny ponoć mieszali z dwóch kolorów i zdarzały się niewielkie różnice - od nieco jaśniejszego i błękitniejszego od tego co masz, do bardziej szarego i ciemniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 17 Października 2018 Autor Share Napisano 17 Października 2018 Witam, i powoli zbliżam się do końca z budową jedenastki. Z jakiegoś powodu postanowiłem tablicę wkleić po sklejeniu kadłuba i ......... to był błąd. Trochę się pomęczyłem z wklejeniem . Malowania ciąg dalszy, znaczy wszystko już pomalowana Khaki, a konkretnie Dark Polish khaki. Trochę się to khaki wydaje mi za ciemne. Ale chyba trzeba się przyzwyczaić do tych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 Nie ma zdjęć O, już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 Wiatrakowiec ukończony, to wreszcie mogę dokończyć PZL-kę. Model w tak zwanym między czasie się pokleił w całość na podstawce przed nałożeniem lakieru no i dzisiaj położyłem lakier czas na kalkomanie, mały wash, a i oszklenie trzeba wkleić. Ale to wszystko jak wyschnie lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Zaczepnie rzucę, że trochę dziwnie wygląda kolektor w takim samym kolorze jak skóra w kabinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 W rzeczywistości ma inny kolor, ale fakt jakoś mi sie nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 7 Listopada 2018 Autor Share Napisano 7 Listopada 2018 Model oklejony kalkomaniami, lekkie brudzenie zrobione, pozostały wklejenie kilku drobiazgów- karabiny, pitot, chłodnica,- oszklenie, oraz drobne poprawki i podmalówki. I tutaj mam pytanie: czy ten konkretny egzemplarz miał anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 14 Listopada 2018 Autor Share Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Witam, Model nowej jedenastki z Arma Hobby już ukończony. Generalnie modelik dość prosty w sklejaniu, więcej uwagi trzeba przy: -sklejaniu połówek kadłuba, a właściwie przy wklejaniu elementów kabiny, -przy wklejaniu elementu z podwoziem Użycie szpachlówki : symboliczne, kalkomanie nakładają sie dobrze, mimo to wskazane użycie płynów SET, SOL Nadlewki symboliczne, podobnie jak w P.7 chłodnica nie dolana,. Więcej w galerii: Edytowane 14 Listopada 2018 przez modelpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi