PiterATS Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Witam Chiciałbym zaprezentować mój ostatni ulepek, jakim jest model bolidu Jordan-Peugeot 197, z sezonu 1997 (kierowca Ralf Schumacher, z Grand Prix Francji 1997). Model pochodzi z wyprasek Revella i jak to typowy stary zestaw F1 tej firmy posiada niewiele części, trochę śladów po wypychaczach, dobre kalki i naprawdę dobre spasowanie. Niestety projektanci Revella do dziś mają dziwną fobię dzielenia nadwozia i innych detali konstrukcyjnych bolidu w sposób nie odpowiadający rzeczywistości. W związku z tym było co szpachlować, żeby zniwelować te ślady łączenia. Ze swojej strony wprowadziłem kilka poprawek, a mianowicie wykonałem od podstaw powierzchnie boczne przedniego i tylnego skrzydła oraz powierzchnie deflektorów (zestawowe były za grube), uzupełniłem nadwozie o kilka brakujących linii podziału, zrobiłem od zera poprawne uchwyty deflektorów oraz dołożyłem do kokpitu pasy bezpieczeństwa. Dodatkowo uchwyty deflektorów oraz kokpit wykleiłem kalką z imitacją karbonu, bo tylko na tych elementach widać wyraźnie włókno węglowe. I to tyle, czas na zdjęcia na już docelowej podstawce posiadającej odwzorowane pole startowe z GP Francji 1997 I kilka nieco starszych zdjęć robionych kiełbasą komórkową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Jadowita bestia Piękny model i tyle ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 24 Października 2018 Share Napisano 24 Października 2018 Jak wyżej, piękny! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi