Filip04 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Witajcie wszyscy! Jako że jest to mój pierwszy post chcę wam życzyć jak najwięcej sklejonych modeli oraz długiego modelarskiego życia ;). A wracając do tematu. Ostatnio zakupiłem model „teciaka” od Hobby Bossa. Chodzi mi po głowie żeby zrobić go w malowaniu z numerem taktycznym 217. I tu pytanie do was. Czy macie lub wiecie gdzie są historyczne zdjęcia tego konkretnego egzemplarza? Bo jedyne jakie byłem w stanie znaleźć to zdjęcie z pogrzebu poległych czołgistów w Gdańsku. Pozdrawiam Filip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Zdjęcie jest z Gdyni, nie z Gdańska. Jest to jedyne znane mi zdjęcie 217-ki, temat drążyłem pod kątem modelu w 1:72. Co widać na zdjęciu: wóz z fabryki 183, późna wersja kopułki dowódcy (z pojedynczym włazem), orzeł najprawdopodobniej przed numerem taktycznym (jasna plama widoczna pomiędzy nogami żołnierza w uszance. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip04 Posted October 30, 2018 Author Share Posted October 30, 2018 Zdjęcie jest z Gdyni, nie z Gdańska. Jest to jedyne znane mi zdjęcie 217-ki, temat drążyłem pod kątem modelu w 1:72. Co widać na zdjęciu: wóz z fabryki 183, późna wersja kopułki dowódcy (z pojedynczym włazem), orzeł najprawdopodobniej przed numerem taktycznym (jasna plama widoczna pomiędzy nogami żołnierza w uszance.Dziękuję bardzo za podpowiedź co do fabryki z której czołg wyjechał oraz za poprawkę błędu. Ja byłem święcie przekonany że ten pogrzeb był w Gdańsku. Najwidoczniej człowiek uczy się całe życie i tak głupi umrze. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Filip Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts