bartass. Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Witam, jak w temacie, chodzi mi o wykonanie anteny do T-34/85, jak to zrobic? korzystalem z wyszukiwarki ale nic ciekawego nie znalazlem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Żyłka wędkarska o średnicy 0.2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Jak zrobić antenę do T-34/85 w skali 1:72 to ja dokładnie nie wiem, ale do modeli czołgów w skali 1:100 używam fragmentu ramki wtryskowej rozciągniętego nad świeczką do odpowiedniej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 a wiecie moze tak pi razy oko jaka dlugosc mialy anteny w t-34? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 ok 5-10 m a można zrobić od szczotki w cywilach robimy z tego anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Antena W T-34 miała dokładnie 1875 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 Dzieki kat, ty jak zawsze precyzyjnie, wyczerpujaco i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Antena W T-34 miała dokładnie 1875 mm czyli 18,75 metra byłem blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati.K Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Antena W T-34 miała dokładnie 1875 mm czyli 18,75 metra byłem blisko. Raczej 1,87 m. A to już trochę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 A ja robie tak: 1. Ide do kuchni i szukam zmiotki albo miotly, generalnie sprzetu do zamiatania podlogi 2. Odwracam "sprzet" wlosem do gory 3. Wybieram jakis ladny wlosek 4. Wierce odpowiedni otwor w modelu 5. Montuje "wlosek za pomoca kropelki kleju 6. jak wyschnie przycinam na wymiar i ew. maluje Jestem tu nowy, nie przedstawilem sie. Taki "nawrocony" na modelarstwo po wielu latach przerwy. Coz, taki sopsob kiedys wynalazlem i go z powodzeniem stosuje. Nie wpadlem na to by meczyc wedkarzy. Pozdrawiam TK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 na anteny nadają się też wąsy kota... a ja ostatnio robię antenki z pędzli malarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Ja do swojego T-34 w 1:72 użyłem wąsa mojego psa... Jeszcze wybrałem taki złuszczony na końcówce i wygląda teraz elegancko... Pies żył jeszcze potem troche czasu więc nie padł przez brak wąsów u pyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Wąsy kota? Psa? Fuj! No wiecie co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Wąsy kota? PSA??!!! Wy potwory!!!! A gdyby wam po kawałku nos obcinano????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Kotu nic nie trzeba obcinać, same gubią wąsy i trzeba ich tylko poszukać po mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 KAT uprzedziłeś mnie. a chciałem napisac cos o osaczaniu kota podczas posiłku, siadaniu na nim okrakiem i wyrywaniu garściami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi