Jump to content

Lim-5P 1/72 Kopro

Leszek.Sz.
 Share

Recommended Posts

Witam. Takie cuś zrobiłem. Farby pactra, malowanie pędzelkim kalki HDL, w kabinie parę detali dorobionych, fotel z ił-28 i tak nic nie widać bo owiewka zamknięta( nie miałem zapasowej i nie chciałem rozcinać tej z zestawu). Jak widać na fotkach za bardzo się rozpędziłem ze zdrapywaniem farby i wyszło jak wyszło. Malowanie na podstawie Lim-6bis Remika, tylko kolor piaskowy zastąpiłem szarym.

Pzdr

IMG_5620.jpg

IMG_5618.jpg

IMG_5616.jpg

IMG_5615.jpg

IMG_5612.jpg

Całkiem ładnie zrobiony. Mam sentyment do tego samolotu, nie wiem nawet czemu

To malowanie to z jakiej jednostki jest? Bo w jednostce w Siemirowicach stał w takich barwach ale z numerem 101 (na ile oryginalny to nie wiem). A jak był 101 to może był i 102

Całkiem ładnie zrobiony. Mam sentyment do tego samolotu, nie wiem nawet czemu

To malowanie to z jakiej jednostki jest? Bo w jednostce w Siemirowicach stał w takich barwach ale z numerem 101 (na ile oryginalny to nie wiem). A jak był 101 to może był i 102

Malowanie na podstawie lima-6bis który prezentował Remik i zdjęć pomnikowców, każdy jest inny, nr 102 dałem bo taką miałem kalke. Chciałem zrobić wg. tego schematu:

http://wp.scn.ru/en/ww3/f/12/29/0/8

ale nie miałem numeru 435 dlatego ten limek jest troche z kapelusza

Jeden z ładniejszych modeli tego samolotu w tej skali jakie widziałem.

Fajnie odrapany. Jaka technika robiłeś odpryski??

Pozdrawiam

To miałbyć eksperyment. Model za 15zł z allegro, żeby nie było stresu jak wyląduje w koszu pomalowany Metalizerem MM aluminium, na to normalne kamo i póżniej drapanko różnymi narzędziami, igła, penseta papier ścierny i jest złomek wystawiony na sprzedaż przez Agencje Mienia Wojskowego. Wygląda trochę nienaturalnie ale co tam to mój pierwszy obdartus. Następny będzie SBlim-2 zts plastyk ale już obdarty inaczej. Chcę pokombinować z taśmą maskującą do zdrapek, zobaczymy co wyjdzie.

Pzdr